USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку триває перевірка ліфтів

26 Вересня 2017 12:18
У групу оперативного реагування «15-80» надійшло 92 звернення від лучан, які стосувалися відключення ліфтів.

Про це йшлося 26 вересня під час оперативної наради у Луцького міського голови.

За словами директора департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Лариси Карп’як, лучани дуже стурбовані зупинкою ліфтів у багатоповерхових будинках. За період з 11 по 24 вересня в групу оперативного реагування «15-80» з приводу цієї проблеми надійшло 92 повідомлення від лучан.

Як повідомляло Інформаційне агенство Волинські Новини, усі ліфти у Луцьку, які відпрацювали довше 25 років, мають перевірити до 1 жовтня. Це стало оперативною реакцією на трагічний випадок, який стався в м. Луцьку в одному з багатоквартирних житлових будинків на пр-ті Молоді.

Капітальний ремонт ліфтів планують здійснювати за кошти міського бюджету та мешканців багатоповерхівок.

У коментарі ІА Волинські Новини директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась розповів, що більшість звернень стосувалися зупинення ліфтів до моменту проведення капітального ремонту. За його словами, капітальний ремонт ліфтів у місті триває на умовах співфінансування 70% на 30%. 70% - кошти міста, 30% - кошти мешканців.

Коли люди зберуть кошти, буде проведений капітальний ремонт і ліфти запрацюють. Юрій Крась зазначив, що більш ініціативні будинки вже зібрали кошти і договори по ремонтувже укладені. Наразі до проведення капітального ремонту у місті зупинено 70 ліфтів.

Додамо, під час наради також ішлося про те, що мешканців обласного центру Волині непокоїть відсутність зовнішнього освітлення вулиць та прибудинкових територій. З цього приводу кількість звернень збільшилася – 72 повідомлення за два тижні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мешканець Показати IP 26 Вересня 2017 13:42
Яке співфінансування?Оприлюдніть нормативно-правові акти публічно,де це виписано,в якому Законі чи Постанові Кабміну.Програма-це лише наміри і не більше.Люди оплачують експлуатацію і ремонт сповна,не маніпулюйте законодавством і договорами.
Лучанин Показати IP 26 Вересня 2017 18:06
А чому по 20 років ліфти не перевірялися (я вже не кажу про ремонт)??? Де ті гроші, за які мала б відбуватися ця процедура? а тепер - мешканці платіть!!! Ми щомісяця платимо та платили за обслуговування ліфтів!
Лідія Показати IP 27 Вересня 2017 14:20
У нашому будинку теж відключили ліфт, та повідомили, що потрібно зібрати 34 тис. гривень. Це приблизно 1300 грн. з квартири. Де взяти такі гроші. Та чому наша влада замовчує, що гарантію на відремонтований ліфт дають тільки як мінімум 4 роки ( після тієї аварії більше ніж 4 роки ніхто не дасть). Виходить, що через 4 роки нам знову потрібно збирати кошти на капітальний ремонт ліфта. Якщо влада прийняла таке рішення, то чому вона не може скасувати його чи принаймі розділити ці кошти на 4 роки шляхом включення до утримання будинку. Потрібно усім жителям у кого відключили ліфт піднімати це питання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus