USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Лучани з приватного сектору зможуть купити сміттєві контейнери на умовах співфінансування

13 Лютого 2023 12:04
Найближчим часом у міськраді напрацюють програму, завдяки якій мешканці приватних секторів зможуть придбати контейнери для твердих побутових відходів на умовах співфінансування з міським бюджетом.

Про це стало відомо 13 лютого під час наради в Луцького міського голови

«Проєкт зі встановлення сміттєвих контейнерів у приватному секторі – це, безумовно, правильна ініціатива. Ми взяли курс на наведення ладу у сфері поводження з твердими побутовими відходами, їх утилізації. І коли в приватному секторі люди просто виносять на дорогу мішок зі сміттям, яке потім розносять вітер чи коти та собаки, – це неправильно.

Однак хочу сказати, що реалізація проєкту примітивна. У нас є багатоквартирні будинки, контейнери там купує «Луцькспецкомунтранс» за власні кошти чи за кошти міського бюджету. А жителі приватного сектору мають їх купувати за свої гроші. Чому так? Ми маємо думати, як зробити для людей краще. Чому не запропонувати людям придбати їх 50 на 50? Люди не будуть протестувати чи опиратися, а із задоволенням купуватимуть контейнери», – звернув увагу Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Мер наголосив, що не потрібно громадян на зборах ставити перед фактом: або ви купуєте контейнери, або вас будуть штрафувати.

«Це шлях у нікуди. Так ми викликаємо на зборах відразу негативну реакцію в людей», – сказав Ігор Поліщук.

Він дав доручення відповідним структурним підрозділам напрацювати на чергову сесію міськради, яка відбудеться наприкінці лютого, програму співфінансування на придбання контейнерів для збору твердих побутових відходів. Міський голова висловив сподівання, що це дозволить вирішити питання збору та утилізації сміття з приватних секторів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олексій Показати IP 13 Лютого 2023 15:32
А податки, які сплачують громадяни України, призначені для потреб самих громадян і контейнерів в тому числі. Про яке таке співфінансування взагалі може йти мова?
ЗнайЮ Показати IP 13 Лютого 2023 16:10
Нічого з того не вийде, бо в приватному секторі люди не можуть домовитись біля чійого подвір'я буде стояти загальний контейнер, ніхто не хоче смітника в себе під воротами який стихійно утворюється через культуру наших людей. Аналогічна ситуація була з контейнерами під склотару.
Оля Показати IP 14 Лютого 2023 16:55
Кожне домогосподарство продукує сміття і мусить укладати договір на його вивіз, сплачувати за послуги. Надавач послуг має організуввати збір і вивіз сміття, в тому числі забезпечити наявність контейнерів у спеціальних місцях. Мешкаю в приватному секторі на Дубнівській, до контейнеру 200 м, за послуги сплачую і порядок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus