USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Луцьк 15 років не використовує хлорування води», – заступник керівника водоканалу

1 Лютого 2023 12:48
В обласному центрі Волині близько 15 років не використовується метод хлорування води, натомість «Луцькводоканал» використовує іншу технології.

Про це під час ефіру на 12 каналі розповів перший заступник керівника КП «Луцькводоканал» Святослав Дмитроца.

«Питна вода, яка подається в наші водогони і безпосередньо потрапляє до споживачів, проходить не лише очищення, а й знезараження, тому що ми повинні дотримуватися санітарних норм і правил якості питної води. Це стосується хімічного складу, фізичного стану, відсутності біологічних добавок чи кишкових паличок. На кожній станції водопідготовки є цикл для того, щоб очистити воду, її знезаразити та провести контроль якості. Вода, яка потрапляє до наших споживачів, щоденно контролюється за усіма параметрами», – наголосив Святослов Дмитроца.

Вже 15 років Луцьк не користується хлоруванням води, натомість для очищення використовується розчин гіпохлориду натрію, який готується на основі кухонної солі.

«Ми маємо свої власні установки. Фактично підприємство закупляє лише кухонну сіль і самостійно виготовляє цей розчин. І вже наша хіміко-бактеріологічна лабораторія коригує відсоток та об’єм, який потрібно подати у резервуар з водою», – наголосив посадовець.
Як ми писали, з початку повномасштабної війни Росії проти України чимало підприємств водопровідно-каналізаційного господарства стали перед вибором: «заморозити» чи продовжити свій розвиток. Однак КП «Луцькводоканал» вирішив працювати на максимально можливих потужностях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 1 Лютого 2023 14:23
Чудово. От тільки коли вода була хлорована, то була смачна - пив відразу з крану, рибки в ній плавали, рослини після поливу росли... Тепер після поливу на землі в горшках пліснява, рослини гинуть, вода несмачна. Кип'ячену в каву, чай та застосовуємо як технічну. Через це вимушені купляти розфасовану воду бо з автоматів її теж пити не можна. Кому яке діло що мусих платити втричі дорожче... Є чим пишатися.
Експерт Показати IP 2 Лютого 2023 04:35
Точно, в мене теж маме, чогось вода плісняву ростить, а не рослин

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus