USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Як працює «Луцькводоканал» в умовах війни і чи вдасться зберегти якість і рівень послуг?

28 Серпня 2022 17:40
З початку повномасштабної війни росії проти України чимало підприємств водопровідно-каналізаційного господарства стали перед вибором: «заморозити» – чи продовжити свій розвиток. Однак КП «Луцькводоканал» вирішив працювати на максимально можливих потужностях.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

На сьогодні, попри війну в країні і відсутність чітких прогнозів на майбутнє, підприємству вдається не тільки утримувати високий рівень роботи, але і нарощувати виробничі потужності. Свідченням цього є аналітика поточної роботи із часу початку повномасштабного вторгнення.

КП «Луцькводоканал» виконало усі зобов’язання перед бюджетом Луцької громади та бюджетами всіх рівнів. Сплачено 44,8 млн грн податків і зборів. Усвідомлюючи важливість наповнення бюджету міста та країни, ми не переходили на ліберальні моделі оподаткування та своєчасно сплачували відповідні податки.

Підприємство усунуло 768 аварій на мережах водопостачання, ліквідовано 2223 аварій/засмічень на каналізації.

Читати ще: Перекручені факти: «Луцькводоканал» вимагає спростування неправдивої публікації видання «Стопкор»

Здійснено реконструкцію та капітальний ремонт мереж на вул. В’ячеслава Чорновола, вул. Карпенка-Карого, перехресті вул. Карпенка-Карого – вул. О. Шума, пр. Відродження, 26а, вул. Ветеранів, 13, перехресті вул.Повстанська – вул. Поліська Січ, вул. Дубнівська – вул.Карпенка-Карого, вул. Кривоноса – вул. Єршова, вул. Гнідавська, 40, Київський майдан, 3, пр. Відродження, 39, вул. Карпенка-Карого, 15. Підприємство забезпечує виконання відновлювальних робіт з асфальтування та благоустрою. Здійснено динамічне очищення каналізаційних мереж для відновлення їх пропускної спроможності. На ці заходи спрямовано більше 10 млн грн.

Проведено заміну 26 шт. запірно-регулювальної арматури великих діаметрів на суму більше 1,1 млн грн.

Придбано насосне обладнання для артезіанських свердловин в кількості 8 одиниць, для підвищувальних насосних станцій в кількості 14 одиниць, прилади технічного обліку піднятої води в кількості 24 шт.

На це спрямовано 4,5 млн грн.

Активно приділялася увага роботам на об’єктах приєднаних громад, зокрема:

- с. Одеради, с. Рованці – проведена промивка/очищення стволів артезіанських свердловин на суму 350 тис. грн;

- придбано та встановлено на артезіанські свердловини насосні агрегати з пускорегулювальною апаратурою в с. Городок, с. Сьомаки, с. Забороль. с. Княгинок – 510 тис. грн;

- замінено 315 м/п водопроводу в с. Забороль – 295 тис. грн;

- виготовлено проектну документацію на скільцювання (заміну) водопровідних мереж в селах Княгинок, Сьомаки, Іванчиці – 100 тис. грн.

Читати ще: З каналізації – на очищення. Як працюють луцькі очисні споруди

Виконуються роботи на очисних спорудах: реконструкція первинного радіального відстійника № 4, первинного радіального відстійника № 5, вторинного радіального відстійника № 3, виконано приєднання мобільного цеху зневоднення, проведено закупівлю насосного та енергетичного обладнання. Уже на сьогодні витрати складають 6,3 млн грн.

Читати ще: «Міська каналізація – не яма, в яку можна вкинути все». Що виявляють у лабораторії луцьких очисних споруд

Виробничий контроль за якістю питної види та стоків обумовив проведення 13 343 хіміко-бактеріологічних аналізів.

Підприємство надавало матеріально-технічну допомогу «Харківводоканалу» в квітні, де після відступу окупантів було виявлено велику кількість ушкоджень і аварійних ситуацій на мережах. КП «Луцькводоканал» закупило і передало підприємству «Харківводоканал» обладнання на суму близько 150 тис. грн.

Попри війну в країні, погіршення економічного стану й появу ряду супутніх витрат, підприємство зберігає і підтримує роботу фонтанів, здійснюючи матеріально-технічний нагляд і ремонт систем, аби мешканці міста і тимчасові переселенці мали змогу відпочити біля луцьких водограїв. Робота фонтанів – це не тільки естетика і краса, але і особливо цінна допомога в спеку, оскільки забезпечує функцію зволоження та іонізації повітря.

Читати ще: На очисних спорудах біля Луцька встановлюють нове обладнання проти смороду

«Луцькводоканал» у співпраці з Луцькою міською радою заснували благодійний фонд, завдяки якому вдалося залучити близько 8,2 млн грн благодійних коштів на допомогу військовослужбовцям і постраждалим від бойових дій. Кошти залучено від благодійників із США, Литви, Польщі та інших країн. Допомогу спрямовано на комплектацію військовослужбовців, забезпечення засобами індивідуального захисту, надання допомоги вимушеним переселенцям та ін.

Водночас варто зауважити і про нові виклики та перешкоди в діяльності. Зокрема – зростання обсягів витрат при незмінному тарифі. За таких умов забезпечення взятого темпу роботи можливе тільки за підтримки держави. Інакше потужностей підприємства може не вистачити на те, щоб утримувати порівняно високий рівень роботи і динамічний розвиток.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Споживачі Показати IP 28 Серпня 2022 18:05
А яка доля стадіону, який ви реконструювали і які джерела його фінансування ?
Луч Показати IP 28 Серпня 2022 18:41
То що з "безкоштовною" повіркою , винні покарані? П.С. звіт це добре робота добре , але схемку треба прикрити!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus