USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На баланс Луцька передадуть пам'ятку архітектури

26 Жовтня 2017 19:57
Луцька міська рада готова прийняти в комунальну власність міста об’єкт на вулиці Кафедральна, 4.

Про це йшлося під час пленарного засідання 32 сесії Луцької міської ради 25 жовтня.

Пам’ятка архітектури «Гостинний двір» нині належить обласній раді. Усередені розташована судово-медична експертиза та корпус №3 Луцького базового медичного коледжу.

Приміщення зараз у занедбаному стані й попри те, що фундамент укріплювали, - будівля просідає. Аби зупинити руйнацію та інвестувати в збереження пам’ятки архітектури, обласна рада запропонувала мерії взяти приміщення на свій баланс.

Із приводу цієї ініціативи депутат Павло Данильчук висловив застереження, мовляв, це рішення може бути протиправним.

«Це добре, що будівлю передають нам у власність, але чи є погодження Мінкульту, адже це територія заповідника «Старе місто» й така дія може буди порушенням», - поцікавився Павло Данильчук.

На це начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко відповіла, що своїми діями, у випадку погодження, депутати лише дадуть дозвіл на передачу й процедурою займатиметься обласна рада.

«Зараз ми говоримо лише про намір, що ми готові й погоджуємо процес передачі. Якщо ви це підтримаєте, то обласна рада буде збирати усі необхідні дозволи та готуватиме документацію», - відповіла Алла Грабко.

Та додала, що по цьому об’єкту вже працюють в міській раді й знайшли інвестора, який готовий вкласти у будівлю кошти для її збереження.

Після обговорення у міськраді таки підтримали ініціативу та проголосували за дозвіл прийняти пам’ятку архітектури.

Зауважимо, що на Кафедральній, 4 розташований двоповерховий будинок загальною площею 1168,8 квадратних метра. Під будівлею зареєстрована земельна ділянка площею 0,132 га.

Довідково. «Гостинний двір» - це пам’ятка архітектури місцевого значення, яку побудувала чеська родина Прайзлерів на початку 20 століття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Психіатр Показати IP 27 Жовтня 2017 05:01
Буде новий бухвет і що здавати в оренду . Хохол на інше не спроможен.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus