USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Луцьк отримає кредит у розмірі 5 млн та грант на 1,3 млн євро

23 Травня 2018 22:02
Луцька міська рада у співпраці з НЕФКО покращуватиме енергоефективність бюджетних закладів. Луцьк отримає кредит у розмірі 5 мільйонів євро від Північної Екологічної Фінансової Корпорації та 1,3 мільйона євро гранту від Фонду E5P. Крім того, передбачена й частка співфінансування з міського бюджету у розмірі 1 мільйон євро, повідомляє Відділ інформаційної роботи міської ради.

Луцька міська рада продовжує співпрацю з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО). Уже вдалося спільно реалізувати кілька проектів з впровадження енергозберігаючих заходів у бюджетній сфері. У кількох садочках та школах, закладах позашкільної освіти встановлено індивідуальні теплові пункти, проведено термомодернізацію приміщень. Це вже дало свій результат, адже є значна економія коштів на енергоносіях, покращився температурний режим у приміщеннях, що створило комфортніші умови для перебування там наших маленьких лучан та працівників закладів.

Сьогодні у Києві відбулося підписання Кредитного та Грантового договорів між Луцькою міською радою та Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО) у рамках реалізації масштабного проекту “Енергоефективність в громадських будівлях міста Луцька”. Свої підписи під документами поставили секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, директор департаменту фінансів міської ради Лілія Єлова, виконавчий віце-президент Тронд Мое і Старший інвестиційний менеджер НЕФКО Амунд Бейтнес.


Амунд Бейтнес і Тронд Мое позитивно відзначили співпрацю з Луцьком. За їхніми словами, попередні два проекти продемонстрували, що наше місто - надійний партнер. Вони бачать, що міська влада зацікавлена у впровадженні енергоощадних технологій. Тож спільними зусиллями вдається покращувати рівень життя лучан.

Секретар міської ради Григорій Пустовіт повідомив, що перший проект з НЕФКО охопив шість закладів бюджетної сфери. На ці цілі було залучено 4 млн грн.

Нині у Луцьку триває реалізація другого проекту з НЕФКО. У його рамках впроваджують енергозберігаючі заходи у 8 бюджетних закладах. На ці цілі залучено 10 млн грн кредитних коштів та 195 тис. Євро від Фонду Е5Р.

«І ось сьогодні ми підписуємо черговий договір про співпрацю. Ми зможемо модернізувати 40 приміщень закладів бюджетної сфери. Це покращить мікроклімат у них та дозволить економити енергоносії»,- зазначив він.



Григорій Пустовіт додав, що співпраця з НЕФКО це не лише отримання фінансової підтримки, а це зміна свідомості. «Ви допомогли нам стати іншими. Ми усвідомлюємо важливість впровадження енергозберігаючих технологій, адже це сприяє захисту навколишнього середовища. Ми не стоїмо на місці, і за останні два роки з міського бюджету спрямували на енергозберігаючі заходи 24 млн грн",- додав він.

Секретар міської ради подякував за підтримку і висловив сподівання, що це буде не останній наш спільний проект.

Згідно з договорами, Луцьк отримає кредит у розмірі 5 мільйонів євро від Північної Екологічної Фінансової Корпорації та 1,3 мільйонів євро гранту від Фонду E5P. Крім того, передбачена й частка співфінансування з міського бюджету у розмірі 1 мільйон євро.

Проектом “Енергоефективність в громадських будівлях міста Луцька” передбачається утеплення фасадів, дахів, встановлення ІТП, ізоляція трубопроводів, заміна вікон та дверей, модернізація системи освітлення у 34 бюджетних закладах (40 будівлях бюджетної сфери).

Переважну більшість об’єктів проекту складають будівлі шкіл та дитячих садків. Реалізація проекту у цих будівлях є пріоритетним для міста і додатково має високу показовість заходів. Ці будівлі відвідує велика кількість мешканців, вони знаходяться у всіх районах міста і мають великий вплив на формування поведінки ощадливого способу використання енергоресурсів.

В результаті реалізації Проекту буде досягнуто економії у розмірі 17,3 млн грн. Загальна кількість зекономленої теплової енергії становитиме 10 618 Гкал/рік, електричної енергії – 639 027 кВт*год./рік, природного газу - 1 665 361 м3. Загальна кількість зекономленого CO2 – 4 282 т. Період окупності проекту становитиме приблизно 11 років.

Термін запозичення – 9 років від підписання Кредитного договору, а пільговий період – 30 місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus