USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Луцьк почали прикрашати до Нового року: скільки коштує ілюмінація

8 Грудня 2021 07:40
У Луцьку на Театральному майдані почали прикрашати ялинки до новорічних свят. Усього визначили 12 об’єктів, що будуть декорувати у місті та селах Луцької тергромади.

Про це розповів Суспільному директор комунального підприємства "Луцьксвітло« Валерій Мазін.

З його слів, на головну ялинку міста повісять 200-220 штук гірлянд та 150 іграшок. Прикрашати ялинки будуть без допомоги дизайнерів. У середньому одна куля вартує 300 гривень, нових цього року не купували.

«Попри те, що територія Луцької громади збільшилася, новорічних куль та гірлянд вистачить», – додає директор комунального підприємства.

«Оздобленням вулиць і новорічних ялинок у громаді займаються два комунальні підприємства, що виграли тендери, – «Луцьксвітло» і «Луцькспецкомунтранс», – каже директор житлово-комунального підприємства Луцька Микола Осіюк.

«Головні ялинки міста прикрасять гірляндами із жовтим теплим світлом. Уже перевірили справність освітлення святкових арок, куль та ангелів, що встановлять на вулицях Луцька», – каже майстер комунального підприємства Олександр Малець. З його слів, усе працює справно, залишилося лише у двох ангелів замінити гірлянду, яка не світиться.
Комірниця підприємства «Луцьксвітло» Валентина Ребекевша відповідає за зберігання новорічного декору. Кімната складського приміщення повністю заставлена коробками з іграшками й гірляндами.
Серед прикрас переважає золотий клір. Тут ажурні й звичайні кулі, та грона винограду. Валентина Ребекевша каже, що хоч іграшки й виготовлені із металопластику, але вони б’ються та ламаються на ялинці через вітер і дощ.

Читати ще: У Луцьку пропонують облаштувати в Старому місті новорічні локації

«Вартість новорічного оздоблення у порівнянні з минулим роком не змінилася», – каже директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Микола Осіюк. Орієнтовно прикрашання та утримання новорічного міста вартує 300-400 тисяч гривень.

Майже всі роботи з прикрашання Луцька до Нового року завершать до 19 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А де? Показати IP 8 Грудня 2021 09:20
А де минулорічні прикраси? Невже всі зруйнувалися та поблилися через вітер? Щороку місто купує на 300- 400 тис. Не за круто??
Оксана Показати IP 8 Грудня 2021 10:56
Читайте уважніше... З тексту: " У середньому одна куля вартує 300 гривень, нових цього року не купували." Аби тільки поговорити....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus