USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк попрощався одразу з двома загиблими захисниками. Фото

10 Червня 2022 14:32
Сьогодні, 10 червня, Луцька громада попрощалася ще із двома Героями, котрі загинули у боях з російськими загарбниками на сході країни. Йдеться про Юрія Масевича 1978 року народження і Тараса Томашевича 1976 року народження. Обидва були призвані на військову службу по мобілізації.

Відспівували воїнів у кафедральному соборі Святої Трійці. До молитви за упокій душ спочилих разом із родиною, небайдужими та армійцями, доєдналися Луцький міський голова Ігор Поліщук, його заступник Ірина Чебелюк, представники влади області, окремі депутати міської ради.

У скорботному слові митрополит Луцький і Волинський Михаїл зазначив: «Нам закидають, що ми націоналісти. А хіба у цьому слові є щось погане? Ми любимо свою Батьківщину, свій народ, свою землю і мову. А хтось з півночі хоче нас позбавити цього, щоб ми стали стадом, біомасою. Втратили самоідентичність, схилили голови у ярмі. Так ось – ці двоє загиблих хлопців поклали свої молоді життя за те, що б ворог був розбитий і ніколи українець не знав батога супостата, а щасливо жив і творив в угоду заповідям Божим».

Коли процесія з трунами бійців вийшла з храму, на вулиці вже зібралося чимало лучан. Люди стали на коліна та зі сльозами на очах провели армійців в останню дорогу. Церемонія прощання з Героями завершилась виконанням гімну України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Слава Героям! Показати IP 10 Червня 2022 15:17
Вічна пам'ять Героям України!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus