USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк та Ковель можуть бути тактичними цілями білоруських військових, – генерал-майор СБУ

22 Березня 2022 16:08
Луцьк та Ковель - можуть бути ключовими тактичними цілями білоруських військових. А також - Володимирець, що на Рівненщині.

Про це повідомив генерал-майор Служби безпеки України Віктор Ягун в ефірі інформаційного телемарафону, передає УНІАН.

Проте Волинь готова дати гідну відсіч окупантам. На кордоні оборону тримають українські військові, а також в обласному центрі Волині створили батальйон оперативного реагування «Луцьк». Він вже нараховує понад вісім тисяч добровольців, більшість із яких мають військовий досвід. Тому якщо білоруські вояки врешті насміляться ступити на українську землю, тут вони зіткнуться з нещадним спротивом.

Читати ще: «Вашими тілами вкриємо кожен сантиметр нашої землі», – батальйон «Луцьк» не радить окупантам сунути на Волинь

Також свого часу Радник голови Офісу Президента Олексій Арестович заспокоїв мешканців західних регіонів та зазначив, що окупантам не вистачать ресурсів, щоб атакувати ще один додатковий напрямок.

"Додати шостий оперативний напрямок кудись на Луцьк або на Рівне – це взагалі самогубство для них", - вважає Арестович.

Тим часом, Ягун наголошує, що ймовірність вторгнення Білорусі в Україну залишається високою. Бо самоназваний президент Білорусі Олександр Лукашенко фактично не керує армією своєї країни. З його слів, керівник білоруської РНБО та голова Генштабу перебувають під оперативним керуванням Росії.
"Можливість вторгнення з боку Білорусі залишається досить високою. Відомо, що вони вже підготували перший ешелон - 5 батальйонно-тактичних груп, це близько 5 тис. військових, які можуть у будь-який момент перетнути кордон. Вони мають також резерв, це ще близько 5 тис. людей. І ще приблизно стільки ж підготовлено для так званої третьої хвилі перекидання резервістів. Загалом це від 10 до 15 тис. військових, які вони можуть запустити в Україну", - зазначив Ягун.

За його словами, зараз основна роль білоруської армії - це тиловий резерв, забезпечення логістики для російських окупантів через їхню країну.

"Вже можна сказати, що білоруси, хочуть вони того чи ні, вже фактично беруть участь у війні з Україною. Інша проблема Лукашенка в тому, що він фактично не керує своєю армією. Керівник білоруської РНБО та голова Генштабу перебувають під оперативним керуванням Росії", - констатував генерал СБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 22 Березня 2022 16:53
Хай тільки полізуть - буде їм різня.
Guest Показати IP 22 Березня 2022 17:09
Нахуй таке писати!
Експерту з теленешти Показати IP 22 Березня 2022 18:12
Україна і українці дадуть собі ради. А цей вс@р інформаційний для студії скабеєвої.
ФейсКонтроль Показати IP 24 Березня 2022 08:44
якщо фото «говорящая голова» вірне, то що можна почути розумного? Ще один аРестович?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus