USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк у 2018: у пріоритеті – розвиток спортивної інфраструктури

9 Лютого 2019 18:54
У 2018 році в напрямку розвитку спорту у Луцьку зроблено дуже багато. Це – будівництво нових спортивних об’єктів, ремонти та реконструкції, проведення спортивно-масових заходів для населення, створення сприятливих умов для занять фізичною культурою та спортом.

Міська влада провела значну роботу з реконструкції матеріальної бази спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву плавання. Зокрема, проведено ремонт машинного відділення, капітальний ремонт малої ванни басейну, сходів та облаштування їх пандусом. Здійснено фарбування стін та замінено розподільчі доріжки у великій ванні басейну, пофарбовано гардеробне приміщення. Також встановлено теплові насоси вартістю 1,4 млн грн, що дало змогу лише у минулому році зекономити більше 400 тис. грн на теплопостачанні. Нині щодня економлять 1,5 тис. грн, йдеться на сайті Луцькради.

У велику ванну басейну було придбано та встановлено годинник-секундомір для покращення медичного контролю за станом фізичного розвитку спортсменів високого класу, ваги-аналізатори та електронний динамометр і фотометр.
Значно збільшилися надходження й від платних послуг. Якщо до вересня 2017 року щомісяця отримували орієнтовно 100 тис. грн, то тепер – більше 200 тис. грн. Завдяки такому покращенню фінансових показників, вдалося закупити форму для спортсменів, проводити додаткові тренувальні збори, покращити інфраструктуру басейну.

«Дуже приємно, коли відкриваються нові об’єкти, коли ми проводимо змагання не в залах, де обсипається штукатурка та все давно поржавіло, а в нових приміщеннях. Дуже важливо інвестувати у спортивні об’єкти, адже тут будуть займатися діти. Для дітей спорт особливо важливий, адже він виховує характер, бажання перемагати і працювати на результат», – вважає радник міського голови Ігор Поліщук.

Минулого року у мікрорайоні Вересневе відкрили новий стадіон з двома футбольними полями. Жителі неодноразово зверталися до міської влади із проханням відновити стадіон, територія якого довгий час була занедбана та поступово перетворювалася у смітник. За сприяння депутата міської ради Бориса Смаля у 2017 році на цьому місці розпочалися роботи із будівництва спортивного об’єкта, аби дорослі та діти мали можливість активно та з користю проводити дозвілля. Тоді ж було вивезено сміття, вичищено територію від самосіву, проведено вирівнювання площі та посіяно траву, встановлено огорожу. У 2018-му проведено освітлення території, встановлено відеонагляд, змонтовано трибуни та футбольні ворота. Загалом на ці потреби із міського бюджету було спрямовано 1, 3 млн грн. Окрім цього, ще 500 тис. грн виділив фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», 165 тис. грн надійшли з депутатського фонду Борися Смаля. Мешканці Вересневого та прилеглих вулиць активно проводять дозвілля, а вихованці ДЮСШ № 2 використовують стадіон для тренувань.
Протягом 2018 року було відкрито спортивні майданчики зі штучним покриттям за адресами: вулиця Чорновола, 2, 2в, Волноваська, 5, Гулака-Артемовського, 3,5, Софії Ковалевської, 23, 25.
Також у 2018 році розпочалися роботи із облаштування спортивного майданчика, що розташований на прибудинковій території за адресою вул. Грабовського, 9, вул. Шота Руставелі, 10. Він стане першим майданчиком із поліуретановим покриттям. Таке покриття має значно довший строк служби у порівнянні із традиційним. Воно стійке та водонепроникне, має протиковзну поверхню, знижує ризик отримання травм. Уже здійснено підготовчі роботи, вкладено асфальтну основу під покриття. Передбачено повну заміну огорожі. У 2018-му на облаштування майданчика виділено близько 400 тис. грн із міського бюджету. Цього року на завершення робіт планують виділити 350 тис. грн. У планах 2019-го року – облаштувати ще щонайменше 5 майданчиків зі «штучною травою» та поліуретановим покриттям.
У лютому минулого року був утворений новий комунальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа № 3». Міська рада придбала у комунальну власність територіальної громади нежитлові приміщення спорткомплексу «Спартак» та передала їх на баланс спортшколи. Адже створивши хороші умови для спортивних занять, у нашому місті буде більше фізично й морально здорових, цілеспрямованих і успішних дітей та молоді. У закладі працюють спортивні відділення: важка атлетика, гімнастика художня та легка атлетика, теніс. Навчально-тренувальну роботу проводять 11 тренерів-викладачів. У 14 навчально-тренувальних групах займається 110 дітей. Вже у цьому році заплановано розширити кількість видів спорту, враховуючи наявну матеріально-спортивну базу.

У дитячо-юнацькій спортивній школі № 2 відкрили оновлений тренажерний зал. Було проведено капітальний ремонт приміщення залу та придбано нове сучасне обладнання для занять спортом. Загальна вартість робіт становить 400 тис. грн. З них – 200 тис. грн виділили із міського бюджету, а ще 200 тис. грн – спонсорська допомога від підприємства «Кромберг енд Шуберт». Діти та підлітки із прилеглих мікрорайонів зможуть займатися спортом у комфортному приміщенні.
У приміщенні спорткомплексу Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні встановили новий боксерський ринг, придбаний Федерацією боксу Волинської області за підтримки Луцької міської ради (з міського бюджету виділили 100 тис. грн). Новий ринг якісно відрізняється від попереднього за рахунок своєї модульної конструкції – за потреби його можна розширити із тренувального до змагального розміру. Окрім того, ринг є легшим у транспортуванні в порівнянні із стаціонарним, що дозволяє вільно обирати приміщення для змагань.
«Ми послідовно підтримуємо спорт, а особливо – дитячий та підлітковий, адже заняття спортом загартовують тіло і дух, формують відповідальність та вчать досягати цілей», – акцентує заступник міського голови Костянтин Петрочук.

Міська влада підтримує та розвиває як професійний, так і масовий спорт.

Традиційною уже стала загальноміська акція «Ранкова гімнастика для всіх», яка проводиться щотижня на спортивних майданчиках мікрорайонів міста. Уже більше двох років вона збирає активних шанувальників фізичної культури та спорту.
У липні цього року у нашому місті відбудуться престижні легкоатлетичні змагання – Командний чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств. Два дні, 6 та 7 липня, у Луцьку змагатимуться спортсмени з 8 європейських збірних: України, Білорусі, Франції, Великої Британії, Швейцарії, Іспанії, Естонії та Нідерландів. Такий престижний турнір у місті проводитиметься вперше. Орієнтовний бюджет змагань становить 20 млн грн. Значна частина цих коштів залишиться в економіці Луцька. «Без жодного сумніву можна стверджувати, що Луцьк є столицею легкої атлетики в Україні. Гордимося, що такі змагання відбуватимуться в Луцьку, адже це – імідж та престиж нашого міста та його впізнаваність в Україні й за кордоном», – переконаний радник міського голови Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus