USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Луцька міська лікарня має оновлене відділення загальної хірургії

16 Січня 2018 16:41
Капітальний ремонт відділення загальної хірургії у комунальному закладі «Луцька міська клінічна лікарня» завершили. Замість «радянського» паркету та металевих ванн тут – сучасний ремонт із комфортними палатами, де не потрібно ходити в бахілах, а історію хвороби ведуть в електронному вигляді, крокуючи з новаціями попереду процесу реформування вторинного рівня медицини.

Огляд оновленого відділення відбувся 16 січня за участю виконувача повноважень Луцького міського голови Григорія Пустовіта та радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука.

Завідувач відділення, головний хірург міста Луцька Володимир Лагода розповів, що раніше навіть складно було хворих везти коридором.

«До ремонту у нас була паркетна підлога, якій вже понад три десятки років, вона хиталася, дощечки вискакували. Навіть важко було каталкою хворого везти. Стіни у плачевному стані були, каналізація застаріла, поржавіла. Після капремонту усе старе позамінювали, хворі тепер задоволені нормальними умовами перебування. Далі ми чекаємо змін в технічному плані, аби мати нове оснащення й працювати за новими методиками», - розповів лікар.
На відділені замінено електропроводку, відремонтовано підлогу з заміною покриття, стіни та стелі у коридорах, перев’язувальні кабінети, маніпуляційну, санітарні кімнати. Замінено усі двері та вікна на енергоощадні.

Радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що міська рада надаватиме значну підтримку медзакладу й цього року.

«Сьогодні під час огляду хірургічного відділення ми побачили велику кількість виконаних ремонтних робіт: відремонтовані палати, перев’язочні, коридори, операційні, буфети. У приміщеннях чисто, охайно, а медперсонал дотримується усіх санітарних вимог. У цьому році, як і в минулому, медична галузь міста отримає значну фінансову підтримку з міського бюджету. Буде проведено капітальний ремонт ліфтів, ремонт бактеріологічної лабораторії, придбано новий апарат УЗД. Необхідні кошти передбачені у бюджеті міста», - зазначив Ігор Поліщук.
Головний лікар Лариса Духневич каже, що в лікарні намагаються рухатися в ногу з часом і облаштовувати її так, аби було максимально комфортно пацієнтам.

«У нас новий підхід до облаштування постів на відділеннях. Тут відкритий простір, на кожному відділенні є комп’ютер, на якому в електронному вигляді зберігається історія хвороби. Далі усі заявки на ургентну хірургію ми робимо в електронному вигляді, аби дані можна було оперативно передавати від лікаря лікарю. Ми не чекаємо, поки нам прийдуть вказівки щодо реформи, а впроваджуємо ефективні менеджерські рішення.

У багатьох лікарнях працюють за таким принципом: травмпункт надав допомогу та поклав хворого, якщо вихідні, то в понеділок приходить лікар і далі продовжує лікування. Ми працюємо інакше: поступив пацієнт, ми обстежуємо та одразу оперуємо в межах доби. Хворого оперативно лікують, стан стабілізують, незалежно від того чи є в людини кошти чи ні. Як результат, значно знизилася інвалідність», - каже пані Лариса.
Із цього приводу Григорій Пустовіт зауважив, що, впроваджуючи «картку лучанина», медичний модуль з електронними даними можна буде у неї інтегрувати.

Подбали в лікарні і про комфорт медпрацівників, для яких зробили кімнату із шафами, столом і диваном, аби люди могли випити чаю.

«Я тут працюю з 1980-го року, у нас був паркет, ми його своїми силами мастикували, я постійно ходила зі щіткою та шпателем і щось підремонтовувала, адже намагалася працювати так, щоб у відділенні було максимально комфортно, як у дома. Я вже думала і звільнятися, бо важко було, але мене попросили лишитися і я задоволена, бо після ремонту тепер у нас справжня казка», - розповіла сестра-господиня Марія Варфоломеєва.
Зауважимо, що у відділенні 50 ліжок хірургічного профілю. Щорічно лікується близько 1200 пацієнтів, виконується 850-900 оперативних втручань. А це - операції на шлунку та дванадцятипалій кишці, печінці, жовчному міхурі, печінкових протоках, підшлунковій залозі, судинах, органах грудної клітки, кістково-м'язевій системі, шкірі, підшкірній клітковині.

Впроваджено тут лазерну коагуляцію при варикозній хворобі та інших захворюваннях (проктологічна група, доброякісні утвори, гнійна хірургія). Широко проводиться алогерніопластика з допомогою синтетичних протезів на сучасному рівні. Також на базі відділення функціонує міський центр ендокринної хірургії. Проводяться діагностичні пункції утворів щитоподібної залози, склерозування кіст, виконуються тіреоїдектомії. Освоєно екстрафасціальну тіреоїдектомію з візуалізацією поворотних гортанних нервів та прищитоподібних залоз.

Цікаво відзначити й те, що у відділенні тепер не побачити пацієнтів та відвідувачів у бахілах.

«Ми маємо усі сучасні дизенфікуючі засоби, тому у нас немає бахіл. Від цього ми вже відійшли, адже рухаємося в ногу з часом, щоб пацієнтам було максимально комфортно», - пояснила головний лікар Лариса Духневич.

У медзакладі також показали й відділення травматології, де теж завершили капремонт. Тут вже з’явилися палати покращеного планування, де сервіс вищого класу.
Подібні планують створювати й надалі.

Також медики зауважили, що їжу пацієнтам подають виключно у нових одноразових рукавицях, аби дотримуватися максимально якісних умов санітарної чистоти та безпеки.

До слова, торік в міській клінічній лікарні відремонтували перехід між адміністративним та лікувальним корпусами, покрівлю овочесховища, виконали поточні ремонти у відділеннях гінекології, урології, ортопедії та травматології. Окрім цього, провели ремонт харчоблоку, відрегулювали гаряче водопостачання та налагодили вентиляцію. Нині триває ремонт переходу між стаціонаром та поліклінікою, вже замінено дахове покриття та вікна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Січня 2018 17:48
В палатах паркет залишився...
Місцевий Показати IP 16 Січня 2018 18:27
Це в палатах, які ще не ремонтували. У відремонтованих (на фото вище) - ліноліум.
просто Показати IP 17 Січня 2018 10:57
Господи! краще б показали діагностичне відділення на 7 поверсі,яке воно шикарне і в яких умовах там лікуються пацієнти, коли вже відійдем від совка!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus