USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька міськрада та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» передали захисникам 1200 комплектів одягу та взуття

18 Грудня 2022 08:08
У рамках реалізації спільного проєкту Луцької міської ради та благодійного Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» нашим військовослужбовцям 17 грудня передали 1200 комплектів зимового одягу і тактичного взуття, виготовленням яких займалися місцеві виробники «Едельвіка» та «ІКОС». Загалом же проєкт передбачає придбання 5-ти тисяч таких комплектів, на що спільно було виділено близько 30 мільйонів гривень, повідомили у Луцькій міськраді.

«Усе це поїде стрілецьким батальйонам, які складаються, в основному, із лучан. Один із них вже виконує бойові завдання на Сході, а інший – готується до відправки. Звичайно, що ми хочемо подбати про наших захисників, аби вони, виконуючи ті завдання, які ставить командування, перебували у настільки комфортних умовах, наскільки це можливо під час ведення бойових дій.

Одяг і взуття робили місцеві виробники, і це ще одна перевага цього проєкту: люди отримали роботу, а кошти у виглялі платежів та податків залишаться у громаді», – розповів міський голова Ігор Поліщук.
Одяг складається з трьох компонентів: вітро- вологозахисні штани та куртка, а також утеплювач, що може використовуватися окремо. Не поступається закордонним аналогам і взуття. З надійної та витривалої тканини, тепле, сухе та з спеціальною устілкою, що захищає ногу від проколів й осколків.

«Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» із перших днів війни допомагає військовослужбовцям. Це пріоритет роботи Фонду номер один. Допомагаємо технікою, автомобілями, квадрокоптерами тощо. Спектр допомоги величезний, – коментує голова правління Фонду Катерина Шкльода. – Ми бачимо, яка сьогодні погода і розуміємо, що часто наші хлопці перебувають в умовах, за яких вони не можуть ані випрати свою форму, ані нормально висушити. І якщо вони й отримали комплект форми при вступі на службу, то ще один точно не буде зайвим, адже це допоможе бодай трошки покращити їхній комфорт. Адже солдат, який мерзне, у якого мокре взуття чи недостатньо теплий одяг, значно гірше виконує свою й так надважку роботу. Тому наше завдання зараз – дбати про військових і забезпечувати всім, чого їм бракує».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ганьба корупцінерам Показати IP 19 Грудня 2022 10:29
І де Міноборони яке уклало контракти на сотні мільйонів з "своїми" виробниками і сказало що все і всіх забезпечено, знов спустять їм зрук під час війни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus