USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Луцький полігон побутових відходів можуть розширити на 9 гектарів

3 Грудня 2021 14:32
У селі Брище можуть розширити полігон поховання твердих побутових відходів на 9 гектарів. Для цього департаменту житлово-комунального господарства надали дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок площею чотири та п’ять гектарів.

Про це стало відомо під час засідання 22-ї сесії Луцької міської ради.

На розгляд депутатів винесли два проєкти рішення про надання департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості за межами населених пунктів Луцької міської територіальної громади (с. Брище) орієнтовною площею 4 га та 5 га.

Розглянувши заяву департаменту житлово-комунального господарства, обранці громади підтримали проєкт рішення.

Департамент отримав дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок за межами населених пунктів Луцької міської територіальної громади (с. Брище) орієнтовною площ п’ять та чотири гектари для будівництва та обслуговування полігону та збереження і поховання твердих побутових відходів (11.02), для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.
Нагадаємо, у червні почали готувати містобудівну документацію, аби розширити полігон у Брищі.

Луцька міська рада виграла грант, який дозволить придбати та встановити обладнання для очистки фільтрату на полігоні у с. Брище та провести інші заходи, пов'язані з поводженням з відходами. Загальний бюджет проєкту – 310,5 тисячі євро.

До слова, термін використання полігону сміття у Брищі продовжили на два роки.

Раніше ми писали, що ситуація на сміттєвому полігоні у селі Брище поблизу Луцька з часом буде лише погіршуватися,тому необхідно будувати наступну чергу чи реконструювати старий полігон. До того ж, потрібно домовлятися з жителями довколишніх сіл, адже проблема сміття стосується не лише міста.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 3 Грудня 2021 14:51
Тепло,вода,авто,сміття-проблеми цивілізації.І потрібно чим швидше переймати досвід європейців про сортування та переробку сміття.А вчити потрібно як великими штрафами,так і стимулами.Це потрібно думати великими верхніми півкулями і щось робити.А так вже в Хрінниках з глибини в 4м виловив пакет з поліетилену замість ляща.Що тоді буде через 10років для наступних поколінь?Ліси в пакетах і пляшках,річки також.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus