USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцькі парки та сквери оброблять від кліщів

28 Квітня 2021 14:40
У парках та скверах обласного центру проведуть комплекс заходів, спрямованих на знищення кліщів та інших шкідників.

Про це під час засідання сесії Луцької міської ради 28 квітня повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

З його слів, найближчим часом у Луцьку заплановані заходи зі знищення паразитів у парках, скверах, адже у зв’язку з приходом весняного періоду на території зелених насаджень активізувалися кліщі.

«Для проведення дезинсекції проти кліщів потрібно декілька днів сухої погоди, аби дощ не змив спеціальні засоби. Як тільки дозволять погодні умови, ми одразу проведемо ці роботи», – зазначив міський очільник і наголосив, що взяв організацію робіт зі знищення кліщів у зелених зонах Луцька під особистий контроль.

Нагадаємо, за три місяці 2020 року в Україні зафіксували щонайменше 236 випадків хвороби Лайма, що передається з укусом кліща. У травні того ж року госпіталізували волинянина з підозрою на енцефаліт. Чоловіка вкусив кліщ під час прогулянки у лісі. Як правило, весняний пік активності кліщів припадає на квітень-травень. Уже у 2021 році за медичною допомогою до лікарів звернулось 24 волинянина. Про це повідомляють у Волинському лабораторному центрі.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus