USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі студенти презентували однострої українських воїнів різних епох

12 Жовтня 2018 13:29
До Дня захисника України, який святкуватимуть 14 жовтня, в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки організували презентацію одностроїв українських воїнів різних епох.

Ознайомитися із історією українських воїнів та наочно дізнатися, як одягалися захисники України в той чи інший період можна сьогодні, 12 жовтня, на першому поверсі Юридичного факультету на вул. Винниченка, 30.

«Дружинник князя Володимира, козак, воїн Української народної республіки, солдат УПА та сучасний доброволець – такі захисники представлені сьогодні», - розповідає заступник декана з виховної роботи Факультету фізичної культури, спорту та здоров'я Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Василь Войтович.
Деякі хлопці, студенти факультету, займаються цим професійно, їздять на змагання, майже щодня ходять на тренування. Володіючи такими історично цінними речами, ми вирішили показати їх на загал і приурочити це до Дня захисника», - зазначає заступник декана.
Василь Войтович також зауважив, що дуже важливо донести до свідомості українців, що наша країна завжди воювала за свою незалежність. Не тільки зараз, не тільки козацька доба і не тільки УПА. Це було ще раніше – завжди. Постійно йшли війни за збереження державності. «Сучасна історія, як пишуть в шкільних підручниках, дуже вибірково подає факти. Немає лінії, яка б дозволяла побачити як саме формувалась державність. Ми знаємо, що були козаки, а потім звідкись взялася УПА», - наголошує організатор заходу.

Всі «воїни», які взяли участь в дійстві були одягнені в характерний одяг та оснащені відповідним спорядженням. Студент другого курсу Богдан Жовтобрух розповів, що бере участь у лицарських поєдинках вже давно і не один раз був на змаганнях за кордоном. «В Луцьку є клуб середньовічного фехтування, в якому я займаюся. На мені лицарський обладунок більш спортивного типу, в якому можна нормально битися і який добре захищає . Це епоха 13-14 століття», - зазначив студент.
«На сьогодні дуже актуально проводити такі заходи, адже в умовах сучасної України важливо більше уваги приділяти національно-патріотичному вихованню. Це має бути на першому місці, через те, що багато людей піддаються масовому впливу і натомість відмовляються мислити самостійно», - наголосив Богдан Жовтобрух.

Також студент зазначив, що насправді важливо брати участь в подібних ініціативах і якщо людей стимулювати власним прикладом, наочно показувати історію, то може вони зрозуміють, що час щось змінювати в собі і в Україні.
Захід триватиме впродовж дня в фойє юридичного корпусу за адресою вул. Винниченка, 30. Організатори і учасники закликають всіх охочих долучитись, адже це не тільки хороша можливість більше дізнатись про історію, а й зробити хороші фото з «воїнами» та приміряти на себе частину обмундирування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 12 Жовтня 2018 13:41
Я так розумію, що у чоловіків, як служили в лавах Радянської арміхї і защищали Україну, вже свята немає взагалі? Форми солдатів та офіцерів того часу не існувало, так? Що за дурня?!! Ви соромитеся своєї історії? У нас частина населення відчуває себе зараз чужаками у країні, де прожили все життя, ви їх просто помножили на 0.
Лучанин до Лучанка Показати IP 14 Жовтня 2018 14:31
Справа в тому, що ми відтворювали на основі костюмів які ми мали. Думаєте знайти костюм радянського воїна можна в любому магазині Луцька? Ніхто не соромиться своєї історії, просто в нас не було можливості продемонструвати воїна Радянської армії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus