USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що думають волиняни-учасники АТО про святкування 14 жовтня

14 Жовтня 2015 16:39
Українці завжди вшановували своїх героїв-захисників. За часів Радянського Союзу це робили 23 лютого, відколи Україна стала незалежною, представників сильної статі вітали 6 грудня.

Цього року вперше на загальнодержавному рівні святкуємо День захисника України 14 жовтня. Як сприймають цей день нинішні захисники держави розповіли учасники АТО Михайло Вашета і Микола Трофімук. Про це повідомляє ВОДТРК.

Розвідник 8-го полку спеціального призначення Михайло Вашета повернувся із зони АТО кілька днів тому і приступив до звичної праці у Волинському краєзнавчому музеї.

«З точки зору історії більш логічно святкувати День захисника України саме 14 жовтня, адже цей день вважається і Днем Українського козацтва, і днем заснування УПА», - вважає Михайло Вашета.

З його слів, оскільки сьогодні ми маєм бойові дії з Російською федерацією, то святкувати цей день 23 лютого, який є днем захисту їхнього «отєчєства», є некоректним по відношенню до українських бійців.

Підтримує переконання історика ще один учасник АТО, лучанин Микола Трофімук.

Три тижні він пробув у полоні, тож йому довелося пережити не лише голод, але й знущання ворожої сторони. Про жахіття під Іловайськом і досі без хвилювання розповідати не може.

З його слів, святкування Дня захисника України саме в День українського козацтва та Покрови пресвятої Богородиці – ще один крок до зміцнення патріотичного духу українців.

«Оце 23 лютого, совєтське свято, я вважаю, взагалі не потрібне. Треба переходити на свої, українські свята, щоб люди знали вже нових своїх героїв, не тих всяких Ватутіних і інших. Є свої, наші герої-кіборги, є інші хлопці, багато з яких віддали життя за свою державу. Треба, щоб цей день дійсно був патріотичний», - каже Микола Трофімук.

Детальніше – у сюжеті ВОДТРК.



Нагадаємо, сьогодні у Луцьку відбувається низка заходів.

ЧИТАТИ ПРОГРАМУ ЗАХОДІВ У ЛУЦЬКУ НА ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

Зокрема, вже відбулося відкриття музею пам’яті героїв Майдану та АТО, свято Покрови на Замковій площі, триває мистецьке свято патріотичної пісні, попереду - святковий концерт для ветеранів та воїнів АТО. Окрім цього, увечері в Луцьку відбудеться смолоскипна хода до Дня Захисника України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2015 18:39
100% праві хлопці!!!!!
Анонім до Анонім Показати IP 14 Жовтня 2015 22:27
А как лично ты относишься к Волынской резне? Львовяне, например, об ней ничего не знают.
Лучанка Показати IP 14 Жовтня 2015 20:01
Народилися нові міфи, вигадали нових героїв... На брехні і далі будемо будувати своє життя?
Анонім до Лучанка Показати IP 16 Жовтня 2015 10:30
"Prezydent Ukrainy nazista", "Nie jest moim bratem", "Sodomita Bandera", ... — стандартные заголовки польских газет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus