USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі ТРЦ під час повітряної тривоги мають бути зачинені, – Ігор Поліщук

29 Червня 2022 10:15
Луцькі магазини, торгові центрі, супермаркети, які розміщені у наземній частині, на час повітряної тривоги повинні зачинятися, а люди, які у них перебувають, – спускатися в укриття.

Про це нагадав Луцький міський голова Ігор Поліщук у програмі «Актуально» на 12 каналі 28 червня.

«Наприклад, у нас є торговий центр «Там Там», підземний паркінг якого може використовуватися як укриття. На час повітряної тривоги торговий центр має зачинятися, а люди спускатися в укриття. Немає сенсу перебувати всередині торгового центру, супермаркету, іншого торгового або розважального закладу, тому що ці приміщення не захистять від ракетного чи іншого удару», – пояснює він.

За його словами, приміщення абсолютної більшості торгових, торгово-розважальних центрів, що є у Луцьку, – наземного типу і не пристосовані для того, щоб бути укриттями.

«Окремі магазини мають такі укриття, підвальні приміщення і можуть укрити людей. Ті приміщення, які не мають укриттів, на час повітряної тривоги мають бути зачинені. На магазині має бути адреса найближчого укриття. Адреси більше 100 укриттів є у вільному доступі ще з середини лютого», – повідомив Ігор Поліщук.
«Перебувати у торговому центрі небезпечно для життя. І трагічні події в Кременчуці це підтвердили», – додав він.

Нагадаємо, 27 червня російські окупанти вдарили ракетами по ТРЦ «Амстор» у Кременчуці Полтавської області. У приміщенні перебувала понад тисяча цивільних.

Як стало відомо, ТРЦ у Кременчуку не планував закриватись під час повітряної тривоги: адміністрація «Амстору» днями повідомила у чаті ТРЦ, що з 23 червня він не буде зачинятися під час повітрянної тривоги.

Станом на 28 червня відомо про загибель 18 осіб, ще 36 осіб вважаються зниклими безвісти, понад 20 – потрапили до лікарні з пораненнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus