USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі волонтери розповіли, як створюють маскувальні костюми для розвідників

7 Серпня 2022 12:40
У бібліотеках Луцька плетуть маскувальні костюми для розвідників та снайперів. Роботу поділили на два етапи: одні волонтери скубуть нитки, інші вплітають їх у рибальські сітки. Робота технічно важка.

Про це розповіла Суспільному волонтерка Славомира Тумакова.

З її слів, робити маскувальні костюми почали у березні, досвід перейняли у волонтерів з інших областей та дослухалися до побажань воїнів. Виготовляють за конкретним замовленням, розмірами та колористикою, каже волонтерка.

Для того, щоб сплести маскувальний костюм, до основи – рибальської сітки – потрібні нитки.

Читати ще: Сітки волинських браконьєрів допомагають військовим на фронті

«Вирізаються квадратики та ми смикаємо ті ниточки. Складаємо по розмірах, а коли вже насмикаємо ті нитки, то передаємо, щоб плели», – говорить Славомира Тумакова.

В основу сітки нитки вплітають вже інші волонтери.
«Хламида та капюшон заплітаються за різними схемами. Масове заплітання відбувається знизу до верху», – каже волонтерка Ольга.
Використовують нитки з мішковини, шерсть в кольорах відповідного ландшафту та стрічки від тканини з камуфляжу.
«Виготовляють маскувальні костюми і лучанки, і переселенки. 19 березня на Волинь з Мелітополя приїхала Любов Федорівна. Одразу почала волонтери ти», – говорить жінка.

«Протягом чотирьох місяців волинянки виготовили майже 120 маскувальних костюмів. Готові одразу віддають волонтерам, які доставляють їх на передову», – додає ще одна волонтерка Анастасія Кожура.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віталя Показати IP 7 Серпня 2022 18:03
Будьте обережні бо он вже одні бронежилети робили то Прокуратура з поліцією прибігла... і справу шиє :( то і зараз теж комусь потрібно буде зірочку на пагон то скажуть, що нитки не такі або взагалі продукт не сертифікований... це Україна малята :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus