USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьком розгулює 4 000 бездомних тварин. ВІДЕО

14 Березня 2010 12:31
Якщо міська рада підтримає Програму стерилізації Товариства захисту тварин, безпритульні собаки та коти у місті через п’ять років зникнуть взагалі.
Про це заявила голова Волинського товариства захисту тварин Дана Новарчук під час прямого ефіру інтернет-телебачення  «Волинських новин».
«Міжнародні організації не хочуть виділяти грошей, якщо знають що у місті знищують тварин. Нам надсилали зауваження: поки місто не прийме програму стерилізації,  ніхто не буде давати грошей на вбивство» - заявила Дана Новарчук.
Саме така ситуація зараз – у місті Луцьку, запевняє Новарчук. Зокрема, у кінці минулого місяця собак у Луцьку почали труїти.
Як повідомив голова комунального підприємства «Луцькспенцкомунтранс» Валерій Кузьмич, бригада з відлову бездомних тварин використовує зброю. «Ми маємо пневматичну та вогнепальну зброю. Частіше використовуємо пневматичну. Але такі методи задіюються лише у випадку агресивного поводження тварини. Також ми застосовуємо лише снодійне. А про отруту… Я навіть не знаю такої отрути, щоб травити собак», - каже Кузьмич.
Натомість, член товариства захисту тварин Валентина Новосад розповідає про працівника бригади з відлову тварин Романа, якого знає особисто. «Він саме розкидував по вулиці варену ковбасу, після чого вісім собак того району померли. Одну з тих собак, і ще одну з району ГПЗ ми відправили три тижні тому на експертизу до Львова», - каже захисниця тварин.
Валентина Новосад демонструє ветеринарне патологоанатомічне заключення, де зазначено, що «смерть тварини наступила унаслідок ураження центру серцебиття, що було спричинено дією токсичної речовини і викликало параліч серця».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
myown Показати IP 15 Березня 2010 10:01
Якщо собак стерилізувати, то вони не перестануть кидатися та людей.притулок ідея непогана, що у с. Промені, але хто їх годуватиме і доглядатиме за ними?? У будь-якому випадку з псами треба щось робити..Ми всі дуже добрі до тварин,поки якась із них не надгризе близьку нам людину..
111 до myown Показати IP 27 Березня 2010 00:31
Якщо собак стерелызувати, вони будуть доживати свого выку в дворы, ы натомысть перестануть плодитись та ынших собак пускати, тому що собака охороняэ свою територыю. Тут на кравчука потруъли 3 собак якы жили роками, через тиждень такы зграъ з я вились.........
* Показати IP 15 Березня 2010 10:10
Коти взагалі хай живуть і плодяться. Бо не буде котів, то будуть щури по місту бігати.
Evil Показати IP 15 Березня 2010 11:23
Я бачу, що ніяк цю тему не можуть залишити у спокої, про дітей обездолених менше пишуть, аніж про обездолених собак...
Volynyanyn Показати IP 15 Березня 2010 11:32
Так все залежить від тих хто робить їх бездомними. Навіщо заводити, а потім викидати на вулицю тварину? Спочатку варто задуматись над тим чи дійсно потрібно її заводити.
Evil Показати IP 15 Березня 2010 13:54
Ой, я Вас благаю. Задумуватися - це не властиво багатьом наших громадянам. Ввели би податок на собак і т.д, тоді би задумувалися.
Volynyanyn Показати IP 15 Березня 2010 14:10
Згідний з Вами Evil. Податок необхідно ввести, а ще паспортизацію і строховку на кожну тварину що в Луцьку. Але у нас робиться це все через одне місце. І народ такий, що тільки введи таке відразу почнуться стогни і ойки.
Ирина Показати IP 15 Березня 2010 15:32
У меня есть собака- я бы заплатила налог 1 раз в год, оформила бы страховку, а паспорт имеется. Нет никаких проблем. А вот бродячи собак бы всех отстреляла, а уже потом оставшихся стерилизовать начали. В реалиях жизни всех их сейчас стерилизовать невозможно, и пускай те защитнички не кричат. Моему сыну до сих пор прививки колят от бешенства - дожились, 21 век, а никакой ответственности эти "защитнички" за собой признавать не хотят. Сцу...
Dikenson Показати IP 15 Березня 2010 16:15
Нажаль, деякі любителі тварин не люблять людей. цілком підтримую Evil - краще б про обездолених дітей подумали.
111 до Dikenson Показати IP 27 Березня 2010 00:32
Головне що Ви тут про всых думаэте, а хоча б комусь допомогли?
Evil Показати IP 15 Березня 2010 16:29
І ще: обов'язковий вигул з намордником і на повідку. Інакше штраф, бажано космічний, як за керування у нетверезому стані. А то днями, йду біля Лучеська, а якась добра душа прив'язала до деревця на благий повідок собачку бійцівської породи без намордника. Собачка гавкає, визирає хазяїна з супермаркету і слиною кидається на лдей, що проходять повз неї. А відірвись вона? Хватку розцепиш хіба що коли вона тобі ногу відірве або голову. Невже так важко одягти того намордника? Невже він такий дорогий, що майже ніхто не може дозволити його купити для своєї собачки.
seal Показати IP 15 Березня 2010 21:29
Погляд на цю проблему з боку пересічного жителя міста (маю на увазі себе) - мене цікавить щоб на вулицях міста було якнайменше бродячих собак, а ще краще, щоб їх не було зовсім. І мені, по великому рахунку, абсолютно однаково яким способом цього буде досягнуто. Я хочу спокійно гуляти вулицями міста і не думати, що із-за рогу будинку може вискочити чимала сабачина (а то і ціла зграя) і вцепитися в мене своїми зубами. І тоді мені буде абсолютно начхати стерелізована псина мене кусає чи звичайна - зубки то однакові і тих і у інших. Проблема є і її потрібно вирішувати. Зроблять це комунальники - подякую їм. Знайдуть кошти на утримання собак в притулках - подякую захисникам тварин. Але, повторюсь, хочеться щоб в місті не було бродячих собак! Ну а господарів, які вигулюють бійцівських собак без намордників, безумовно, необхідно жорстко карати. В багатьох країнах такі собаки, якщо не заборонені, то на їх утримання потрібний спеціальний дозвіл. У нас же, на жаль, всі кому не лінь тримають "пітбулів", "булів", "стаффордширів" та ін. подібних песиків, не задумуючись до яких трагічних наслідків може це призвести.
Ірина Вовк Показати IP 16 Березня 2010 11:39
Тут коментарів......... читати -не розчитатися. Невже в пані Ірини немає інших тем для розмов, вже жіночка рік тему бродячих псів мусолить...........Вона напевне немаєчасу доглядати за дитиною, так як завжди в неті полеміку про собак веде на різних сайтах. Про стерелізацію, та відстріли:Євросоюз виділив 78 млн.дляцих потреб для України, інше питання в чиїх кишенях вони осіли........... Податок на тварин існує вже дуже давно, і особисто я його плачу. кому цікаво-зайдіть в центр ідентифікації тварин.А на рахуноцк дітей - влада за них не переживала і опікуватись ними небуде ніколи в житті(зайдіть на автостанцію, вокзал чи будь-який ринок- обездолених дітей купа, і міліція ходить, але вони нікому не треба).В нас як завжди - знайшли крайніх - захисників тварин. Чудово!!! Але хоч хтось замислювався над тим що собак " не відстрілюють" лише 2 роки, а до того,собаки не кусались? Чи хоч хтось переглянув статистику за роки відстрілів?
Ірина Вовк Показати IP 16 Березня 2010 11:51
Чому я не здивована, що у країні з таким ставленням до тварин мєнти не б'ють громадян по печінках, а депутати не вбивають селян?.. Мало водити народ 40 років пустелею. Спочатку треба позбутись громадян із свідомістю псячих некрофілів і виховати насправді цивілізоване покоління. Тоді і людське життя в Україні не буде собачим...
Evil Показати IP 23 Березня 2010 13:03
Ірино, це не Ви сьогодні перед податковою кісточки бродячим собакам роздавали?
Ірина Вовк до Evil Показати IP 27 Березня 2010 00:35
Ні, я собак не підгодовую, і нее вважаю це доброю справою, а тио в нас деякі бабці люблять зграї порозгодовувати, я знаю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus