USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

14 березня: події, факти, дні народження

14 Березня 2012 00:01
День народження 14 березня відзначають екс-начальник обласного управління захисту прав споживачів Геннадій Кожевніков (на фото), письменник, директор поліграфічно-видавничого дому «Твердиня» Микола Мартинюк, настоятелька Святогорського Успенського Зимненського ставропігійного монастиря ігуменя Стефана.
Також новий рік у житті сьогодні зустрічають заступник начальника Головного управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Богдан Каліш та начальник відділу реєстрації актів цивільного стану Луцького міського управління юстиції Тамара Калинович.
«ВН» вітають їх зі святом і бажають здоров’я, достатку й удачі.
Сьогодні весь світ відзначає День річок та День числа «Пі». Воно святкується чотирнадцятого березня, що в прийнятому, зокрема, в США форматі записується як 3.14, і являє собою три перші знаки числа "πі". Свято впроваджене на математичних факультетах значної кількості вузів у різних країнах. Зазвичай свято розпочинається о 1:59 ночі, що разом з датою складає перші шість знаків числа "πі" (3.14159).
Хроніка «ВН»:
У цей день торік «ВН» повідомляли про те, що перед матчем «Волинь» – «Арсенал» луцькі правоохоронці затримали понад півсотні молодих людей – так званих «неофіційних» фанатів зі Львова.
А в 2010 році Луцьком розгулювало майже 4 тисячі бездомних тварин. Про це заявила голова Волинського товариства захисту тварин Дана Новарчук.
14 березня 2009 року Волиньрада визначила порядок продажу будівель та споруд колишнього військового містечка №583 у селі Уляники Рожищенського району. Реалізацію мали провести за ціною не нижчою за 8,4 мільйона гривень.
Народилися:
Цього дня народилися австрійський композитор, скрипаль, диригент Йоганн Штраус (батько), видатний німецький фізик, автор теорії відносності Альберт Ейнштейн, кобзар з Чорної гори Олексiй Чуприна, український режисер та актор Володимир Савельєв, українська оперна співачка Людмила Юрченко, український радянський актор театру і кіно, режисер і педагог Амвросій Бучма («Назар Стодоля», «Щорс», «Вітер зі Сходу»), український перекладач, редактор, письменник Віктор Шовкун, російська кіноакторка Неллі Уварова («Не родися красивою»).
Сталося:
1905у Лондоні засновано ФК «Челсі».
Клуб виступає в англійській Прем'єр-лізі і провів більшу частину своєї історії у вищому дивізіоні англійського футболу. Один з клубів-засновників англійської Прем'єр-ліги в 1992 році. «Челсі» чотири рази ставав чемпіоном Англії, шість разів вигравав Кубок Англії і чотири рази Кубок Футбольної ліги. Також клуб добився успіху на європейській арені, двічі вигравши Кубок володарів кубків УЄФА та Суперкубок УЄФА.

1990у Стрию Львівської області вперше у радянський час підняли український національний синьо-жовтий прапор над адміністративною будівлею – міськвиконкомом.
Після Стрия жовто-блакитний прапор,символ незалежності, було піднято у багатьох містах і селах України: 2-го квітня прапор замайорів на ратуші Дрогобича, а 3-го квітня він назавжди оселився і на ратуші Львова.

1994реліз Linux версії 1.0.0.
Загальна назва Unix-подібних операційних систем на основі ядра Linux , бібліотек і системних програм розроблених в рамках проекту GNU, а також іншого програмного забезпечення.
На відміну від більшості інших операційних систем, Linux не має єдиної «офіційної» комплектації. Натомість Linux поставляється у великій кількості так званих дистрибутивів, в яких ядро Linux з'єднується з утилітами GNU та іншими прикладними програмами (наприклад, X.org ), що роблять її повноцінної багатофункціональної операційним середовищем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus