USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькому «політеху» цьогоріч 55 років: повна реорганізація та грандіозні плани

12 Січня 2021 10:25
Повна реорганізація та нові факультети: у Луцькому національному технічному університеті – неабиякі зміни. Нове керівництво вишу почало активно впроваджувати свіжі ідеї задля розвитку навчального закладу. Встигли навіть частково відремонтувати корпуси.

Що вже зробили та що ще у планах – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Минув місяць з тих пір, як у Луцькому національному університеті обрали нового ректора. Довго чекати змін не довелося. Перше, на чому закцентували увагу, – це повна реорганізація факультетів.

Виокремили найбільш перспективні спеціальності. Йдеться про факультет транспортної інженерії та факультет будівництва, архітектури та дизайну. А колишній машинобудівний перейменували у факультет транспорту та механічної інженерії.

Читати ще: У Луцькому «політесі» з'явилися нові факультети і кафедри

Ректор вишу Ірина Вахович розповіла: хоча кількість факультетів не змінилась, утім зміни торкнулись чи не кожного фаху. Створили навіть цілком новий факультет.

«Оскільки Волинь є аграрною територією, ми ризикнули і створили факультет аграрних технологій та екології. В нас раніше не було аграрного осередку в університеті. Відповідно, в нас є великі перспективи та надії на цей факультет і на його розвиток, – коментує ректор. – Сподіваємося, що буде гарна співпраця з нашими потужними фермерами і аграріями».

Раніше в університеті було два факультети з економічним напрямком. Нині ж їх об’єднали й сформували повноцінний факультет бізнесу та права. До слова, він розташовуватиметься в одному корпусі.

Додався ще факультет митної справи, матеріалів та технологій. Його поділили на два напрямки – продовольчий та непродовольчий.

Більш гуманітарні спеціальності об’єднали у факультет цифрових, освітніх та соціальних технологій.

Розвиватимуть в ЛНТУ і спеціальність фізичної культури та спорту.

«Ми подали, я зі своєю новою командою, два проекти. Один проект – на Державний фонд регіонального розвитку, це по будівництву сертифікованого стадіону, оскільки університету 55 років, але реально стадіону немає, – розповідає Ірина Вахович. – Маємо надію, що у 2021 році буде будівництво цього стадіону. В проект входить модернізація нашого спортивного комплексу, де в нас є басейн».

Другий же проект, який планують розпочати втілювати уже цього року, полягає у створенні інноваційної локації під назвою «Волинь смарт хаб». За словами Ірини Вахович, це буде платформа для потужнішого розвитку студентів, які навчатимуться комп’ютерним технологіям. На його повноцінну реалізацію знадобиться три роки.

Тим часом, доки студенти на карантині й навчання триває дистанційно, в університеті відбуваються поточні ремонти в аудиторіях, вбиральнях, замінюють вікна та двері. До слова, переймаючи світовий досвід, в усіх аудиторіях планують встановити скляні двері. Осучаснення потребує і лабораторне обладнання. Також виш має велику потребу в гуртожитку.

«Університет потребує надзвичайно серйозних інфраструктурних проектів. Ми сьогодні цим займаємося, – констатує ректор. – 2 липня 55 років університету. Я сподіваюся, що до цього часу ми зможемо втілити кілька серйозних задумів... Звичайно, хочеться, аби була більша підтримка міністерства, особливо в ювілейний рік... Університет потребує серйозних вкладень».

До слова, при університеті створили і спеціальний благодійний рахунок. На нього усі охочі, зокрема і випускники університету, зможуть переказувати кошти, аби зробити свій внесок у розвиток Луцького національного технічного університету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанка Показати IP 12 Січня 2021 10:46
А професорсько-викладацький склад спроможний забезпечити високий рівень знань? Більш потужні виші йшли до цього роками, а тут все і відразу.
Лучанка Показати IP 12 Січня 2021 10:53
Які молодці! Успіхів вам.
Василь Показати IP 12 Січня 2021 13:05
В кожному обласному центрі стало по університету,а то і по два.Але кількість не завжди переходить в якість.Якщо це спосіб заробляння грошей(платне навчання)-то хто буде відчисляти неуків,які платять??Платне навчання зразу погіршило якість так званих спеціалістів,особливо це позначилось на інженерних спеціальностях.Заплати-і отримай корочки(пластик)!!!!Старі специ вимирають,нових нема-деградація суспільства.Усі торгують китайским,турецьким імпортом.І волинською городиною.
Надія Показати IP 12 Січня 2021 14:52
головне що ректор почала відразу щось робити, так як попереднє керівництво за всі роки не робили нічогісіньки.
Спудей Показати IP 12 Січня 2021 19:29
Луцький національний технічний ЖІНОЧИЙ університет !
Отак-то! до Спудей Показати IP 13 Січня 2021 11:06
... і до жіночого монастиря зовсім близько!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus