USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Єдина жінка, яка очолює технічний виш: Ірину Вахович представили на посаді ректора Луцького НТУ

2 Грудня 2020 14:51
Новообраного ректора Ірину Вахович представили на посаді колективу Луцького національного технічного університету. В Україні вона стала єдиною жінкою, яка очолює вищий навчальний технічний заклад національного значення.

Представлення відбулося 2 грудня під час урочистого засідання професорсько-викладацького та керівного складу університету з нагоди призначення на посаду ректора ЛНТУ.

Нагадаємо, наприкінці жовтня у другому турі виборів Ірина Вахович перемогла вже ексректора Петра Савчука. За Ірину Вахович віддали голоси 512 (58,65%) виборців, за Петра Савчука – 272 (31,16%).

А сьогодні привітати новообрану ректорку Луцького національного технічного університету прийшли представники міської та обласної влади, духовенство, керівники різноманітних державних установ, професорсько-викладацький склад та студентство.
Відкрив урочисте засідання професор Сергій Пустюльга, який зачитав наказ міністра освіти і науки України від 30 листопада про призначення на посаду ректора строком на п’ять років з 2 грудня.

Він привітав Ірину Вахович, зазначивши, що вона єдина жінка в Україні, яка відсьогодні очолює вищий навчальний технічний заклад національного значення.
Потому слово надали ректорці. «Дякую вам за цю можливість, віру та довіру, адже це дуже серйозний виклик для мене. Я мала можливість познайомитися з багатьма ректорами. Тому хочу, щоб ми разом з вами вразили всю Україну. Іду з амбітними цілями перетворити ЛНТУ в полюс росту на Волині. Ми маємо виконати місію – забезпечити високу якість навчання. Також хочу подякувати за п’ять років роботи Петру Петровичу Савчуку. Далі нам не буде легко, але ми будемо йти до поставлених цілей».
Після цього Ірину Вахович та професорсько-викладацький склад благословили священники на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом.
Вітали Ірину Вахович і представники міської та обласної влади. Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад відзначив, що сьогодні знаковий день для Волині та ЛНТУ.


«Ірино Михайлівно, хочу привіти Вас з першим робочим днем та побажати усього найкращого не лише на найближчі п’ять років. Сподіваюся, що корабель під назвою Луцький НТУ буде рухатися в правильному напрямку. Сподіваюся, що наша співпраця буде відбуватися не лише в рамках підписання меморандуму, а й реалізації інших проєктів», – сказав Григорій Недопад.
Луцький міський голова Ігор Поліщук привітав Ірину Вахович та працівників університету з новою сторінкою в житті навчального закладу.

«Від усього керівництва міської ради бажаю Вам мудрості, сміливості й натхнення для прийняття тих рішень, які дійсно змінять університет на краще. Хочу побажати вам створити навколо себе команду однодумців, яка стане вам надійною опорою та підтримкою в реалізації важливих завдань, які є на сьогодні. Щиро бажаю Вам, щоб період життя університету, який буде під Вашим керівництвом, ознаменувався гарним поступом вперед, перемогами та розвитком», – побажав Ігор Поліщук.
Після привітань Ірина Вахович підписала меморандуми про співпрацю з Волинської обласної радою, Волинською облдержадміністрацією та Луцькою міською радою.
Яким було представлення новообраної ректорки Луцького національного технічного університету Ірини Вахович – у фоторепортажі Інформаційного агентства Волинські Новини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Люди люди Показати IP 2 Грудня 2020 15:43
а маски де? На міроприємстві є представники поліції (див. фото), чому вони нее виконують закон №1000-IX. Це штраф за не носіння масок?
1 до Люди люди Показати IP 2 Грудня 2020 16:21
Поліція зайнята переслідуванням батьків з дітьми без масок.
лучанин Показати IP 2 Грудня 2020 16:03
Добрий день! Вітаю пані Ірину о обраням на посаду, нехай задумане вдається! Але дивлюся на фото та напевно не тільки я, а що вже карантині обмеження не діють, простим людям не дають прцювати на вихідні а самі показують приклад як потрібно дотримуватися карантиних обмежень, чесно соромно!
НІмкеня Показати IP 2 Грудня 2020 18:31
Панове яка подяка Савчуку??? Що коїться??? Він сказав що піде геть то хай йде!!! По друге запросіть КРУ і хай перевірять його тендери !!! Там тюрма плаче за розкрадання в особливо великих розмірах!!!
Неписане правило Показати IP 2 Грудня 2020 22:18
Вітаю з призначенням ! Наказ № 1 "Про проведення фінансового аудиту господарської діяльності ...".
анатолій Показати IP 3 Грудня 2020 10:05
Вітання - це добре! Але подивіться скільки людей в залі? А яка щільність ! І влада присутня - бо їм все дозволено і їм начхати на постанову Кабміну, на оранжеву зону,на обмеження кількості осіб при проведенні масових заходів, на дистанцію між ними... Неприємно, прикро і сумно ...
не зрозуміла Показати IP 3 Грудня 2020 19:48
Технічний вуз, але чомусь ректор економіст за освітою. Чи це вже економічний вуз? Якщо економічний, то навіщо Волині стільки економістiв в період технічної революції?
Отак-то! до не зрозуміла Показати IP 4 Грудня 2020 11:06
...та хіба хто думав?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus