USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Луцькрада ініціює зміни до Податкового кодексу

23 Лютого 2022 14:15
Луцька міська рада звернеться до народних депутатів України щодо ініціювання подання проєкту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України».

Проєкт рішення про відповідне звернення депутати розглянули під час засідання 26-ї сесії Луцької міської ради.

Депутати Луцької міської ради наголосили, що усвідомлюють відповідальність перед мешканцями громади за створення необхідних умов комфортного та безпечного проживання, тому не можуть стояти осторонь питань щодо наявних втрат доходів бюджету громади, передбачених чинним законодавством.

«Суть проблеми полягає в суттєвих прогалинах чинного податкового законодавства в частині адміністрування податків і зборів, що належать місцевим бюджетам, органами стягнення. Майнові податкові надходження в структурі власних доходів місцевого бюджету складають майже чверть надходжень і є основним ресурсом фінансування соціальних витрат і видатків розвитку громади», – вказано у зверненні.

Читати ще: Боргують майже 35 млн плати за землю: назвали найбільших боржників Луцької громади

Водночас акцентовано, що адміністрування податків на майно органами Державної податкової служби здійснюється неефективно. Незважаючи на законодавчо встановлений обов’язок платників податку на майно подавати контрольним органам відомості про зміну своїх даних (наприклад, у разі зміни місця прописки), значна частина мешканців не виконує його. Тому майже чверть платіжних повідомлень податкового органу не надходять до адресатів платників податку.

Причиною такої ситуації є відсутність доступу органів Державної податкової служби до бази Єдиного державного демографічного реєстру.

Читати ще: У Луцькій громаді наведуть лад із платою за землю

«Податковий кодекс України є базовим нормативно-правовим актом, який визначає вичерпний перелік податків і зборів, що справляються в Україні, та порядок їх адміністрування, платників податків та зборів, їх права та обов’язки, компетенцію контрольних органів, повноваження і обов’язки їх посадових осіб під час адміністрування податків та зборів, а також відповідальність за порушення податкового законодавства.

Звертаємося з пропозицією внести до Верховної Ради України в порядку законодавчої ініціативи проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України», який має передбачати, що зміна місця реєстрації проводиться автоматично відповідно до бази Єдиного державного демографічного реєстру», – зазначено в тексті звернення.

Депутати підтримали проєкт рішення.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus