USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцькрада назвала місця, де можна курити

29 Червня 2010 12:51
Луцька міськрада 29 червня внесла поправки до рішення 2006 про порядок вживання тютюнових виробів на території Луцька.
Зокрема, з 1 серпня 2010 року для курців будуть обладнанні спеціальні місця для куріння, які не принижують гідність курців, обладнані вентиляцією, та містять попередження про шкоду куріння, - йдеться у рішенні.
Нормативний акт також вказує, які місця в Луцьку оголошенні вільними від куріння зонами. Відтепер «смалити» заборонено в місцях охорони здоров’я, органах міської та державної влади, десятиметровій зоні навколо входу до будь-якого приміщення, на зупинках громадського транспорту і у 50-ти метровій зоні навколо них.
Курити також заборонено у ліфтах, на будинкових сходах, під’їздах, балконах житлових будинків, підвальних приміщеннях, дитячих майданчиках, офісних приміщеннях, в зонах відпочинку та культових спорудах. Не можна тепер курити і у закладах торгівлі, включаючи ринки, під час постійного та тимчасового масового скупчення людей.
Затягнутись цигаркою відтепер заборонено в центральній частині міста, зокрема в 100-метровій зоні навколо Театрального, Грушевського, Київського майданів, проспекту Волі, вулиць Богдана Хмельницького, Лесі Українки та Винниченка.
Складати протоколи порушникам буде управління муніципальної поліції. Штраф накладатимуть відповідно до статті 175-1 Кодексу України про адмінправопорушення. Сума стягнення – від трьох
до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 51 до 170.

Депутат Луцької міськради Лариса Духневич коментує, що політика заборони тютюнопаління дійсно жорстка, і визнає, що виконати ухвалене рішення в повному об’ємі не вдасться.

«Закон не варто розуміти буквально, потрібно його зрозуміти мудро. Наприклад, щодо заборони куріння на балконах ймовірно мова йде про те, аби обмежити куріння там, де балкони спарені. Наприклад, якщо мій сусід палитиме, я не хочу бути пасивним курцем. А якщо обидва курять – то тоді вони між собою домовляться», - прокоментувала Духневич.

Облагороджувати місця для паління в закладах громадського харчування, торгівельних установах, офісних приміщеннях будуть підприємці, - каже депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
BRUS Показати IP 29 Червня 2010 13:46
не пий пиво на вулиці - оштрафують, не кури - оштрафують, шо далі? хай спочатку облаштують місця для куріння, а тоді забороняють. нехай не продають.
Михайло Наход Показати IP 29 Червня 2010 14:23
Рішення цікаве і мабуть правильне, але практично неможливе для виконання. Тепер потрібно збільшити особовий склад муніципальної поліції, щоб виловлювала курців у центрі міста і таким чином поповнювала міський бюджет:)
Проти шкідливих звичок Показати IP 29 Червня 2010 14:38
Та просто потрібно ввести високі штрафи за куріння в невідповідних місцях та розпивання алкогольних напоїв на вулицях, дворах, біля шкіл, дитячих садків і тд., в розмірі 100 неоподаткованих мінімумів громадян!!! От тоді і побачимо, хто ще схоче мати таку звичку!
sukoman Показати IP 29 Червня 2010 15:18
Проти шкідливих звичок - та що там 100 неоподаткованих мінімумів громадян!!! от розстріл на місці та пересувні мобільні-трійки - оце справа!!! От тоді і побачимо, хто ще схоче мати таку звичку!
Зелений змій Показати IP 29 Червня 2010 15:27
Проти шкідливих звичок - випий йаду, камсамолєц
seal Показати IP 29 Червня 2010 15:35
Та вже простіше було б заборонити паління в Луцьку взагалі! А то, якось знову виходить, що закон один не для всіх! Наприклад, мешканців проспекту Волі тепер мимо їх волі (перепрошую за каламбурчик) примусово змушують кинути палити. В той же час, побоююсь, що жителі сусідніх вулиць змушені будуть в кілька разів більше вдихати тютюнового диму. Адже всі законослухняні жителі проспекту Волі на перекури тепер змушені будуть ходити туди. :) А, взагалі, подібною забороною ще ніхто нічого не добивався. Пам"ятається в середині 80-х років минулого сторіччя вже намагалися боротися з алкоголізмом.... Що з того вийшло - відомо! Пити ж менше не стали. І ще - в світі є дуже багато різноманітних законів (в т.ч. і курйозних), які, практично, ніхто не збирається виконувати. З деякими з них можна ознайомитись тут http://www.yurincom.com/forum/index.php?showtopic=141&st=0&#entry458
senator Показати IP 29 Червня 2010 16:33
а Ви вважаєте нормальним травити тютюновим димом на зупинках дітей. Серед причин,що спричиняють рак будь-чого вагова частка тютюнового диму складає 35%(це офіційна статистика НАціонального інституту раку). А серед всіх видів раку найбільш швидкий і невиліковний - рак легень.А щоб не повторювалась історія з алкоголем, тютюнопаління потрібно впорядковувати. Тому в рішенні вказані конкретні території і будівлі. А мешканцям пр. Волі ніхто не забороняє закритися у власній квартирі, закрити вікна, щоб дим випадково не потрапив з фіртки в сусідню фіртку, посадити за столом всю сімю, запросити ще близьких родичів і накуритися до посиніння.
Депутат до senator Показати IP 29 Червня 2010 17:35
найбільш швидкий і невиліковний вид раку- мелонома(Це коли родимка переростає в рак від початку хвороби до кінця людина живе 1 міс...)
seal до senator Показати IP 30 Червня 2010 00:01
А давайте вже боротись за чистоту повітря в центрі міста до кінця! Пропоную заборонити будь-який автомобільний рух (ну, звісно, крім тролейбусів - вони ж екологічно чисті)по вказаних вулицях і площах. Адже, викиди від двигунів внутрішнього згоряння чи не шкідливіші, ніж тютюновий дим? Я не закликаю травити всіх тютюновим димом, зовсім ні. І певні обмеження в цьому питанні, мабуть, таки мають право на існування. Але ці обмеження повинні бути зрозумілими. Для прикладу - в Туреччині заборонено палити в будь-яких приміщеннях (штраф, якщо не помиляюсь, десь в районі 60 євро) і за цим слідкують! І це нормально! Я двома руками "ЗА" за заборону паління на зупинках, в приміщеннях і т.п. Але я не можу зрозуміти заборону паління на окремій вулиці, адже, законодавством України тютюнопаління на вулицях не забороняється. І дуже хочу побачити спеціально облаштовані місця для паління (з вентиляцією!) на тому ж проспекті Волі чи вул. Лесі Українки. Спочатку потрібно облаштувати такі місця, а потім забороняти. А то, чомусь, у нас постійно діє правило: "Хотіли, як краще, а вийшло, як завжди...." PS Для початку той же проспект Волі треба було б довести до належного вигляду. А то на нашій центральній вулиці місцями тротуари такі, що ноги можна поламати, а після дощу - не знаєш кудою краще пройти (я не маю на увазі ділянку від ЦУМу до вул.Шопена. Хоча й там бруківка в багатоьх місцях уже потребує заміни). Можна багато говорити на цю тему, але в мене особисто дуже великі сумніви, що в центрі міста ніхто не буде палити і муніципальна поліція буде за цим слідкувати...
Депутат Показати IP 29 Червня 2010 17:33
Аааааааааа... Клоуни а не депутати..... Таке придумати, вони мабудь добре курнули коли вносили поправки...Ха.ха.ха.....Сидять дорослі люди а таку брєдятіну приймають.....ггггг....
Harddriver Показати IP 30 Червня 2010 13:37
Ну і що корисного? Всі як плювали на той закон, так і плюватимуть. Мєнтам тільки додаткова радість - ще один привід "попарити мозги" громадянам, єдина вина якиїх - за звичкою запалити сигаретку на вулиці. P.S. Нагадайте, хто там автор цього "геніального" рішення, щоб здуру часом не голоснути за них на осінніх виборах.
лУЧАНО Показати IP 30 Червня 2010 16:45
НАЙКРАЩЕ БУЛО Б ОГОЛОСИТИ МІСТО ТЕРИТОРІЄЮ ВІЛЬНОЮ ВІД ШИБИ. ТОДІ ТАКИХ ДУРНУВАТИХ РІШЕНЬ ЯКІ НЕ АДМІНІСТРУЮТЬСЯ БУЛО Б МЕНШЕ!!!!
Ростік Показати IP 22 Липня 2010 15:40
Я проти:" у ліфтах, на будинкових сходах, під’їздах, балконах житлових будинків,". коли неодноразово недопалок сусіда, тушив на своєму балконі(((
Эд Показати IP 19 Липня 2011 14:20
Вот счастье то для чахликов. Сами себя ограничивают и злятся на других что те получают от чего-то удовольствие. Конечно в курении ничего хорошего для здоровья нет, но это лично моё дело курить или не курить, и людям в лицо дым я не пускаю. А пассивное курение(если конечно не в лифте с курящим ехать) это миф, давно доказано. Просто завистливой части некурящих хочется сделать кому-то подляну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus