USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькрада пішла на мирову зі Столяром

23 Червня 2011 18:04
Луцька міська рада 23 червня прийняла рішення про підписання мирових угод з ФК «Волинь» та ТзОВ «Феміда-інтер», що передбачає списання боргу міськради перед цими структурами, та передачу стадіону «Авангард» строком на 49 років в оренду, а також ліквідацію КП «Авангард».

Як пояснив заступник луцького міського голови Святослав Кравчук, «некваліфікований підхід минулого керівництва міста, відсутність чіткої позиції» призвів до заборгованості у понад 10 мільйонів гривень Луцької міської ради перед ФК «Волинь» та «Феміда-Інтер».

Заборгованість виникла внаслідок того, що «Феміда-Інтер» у судовому порядку довели, що вносили невід’ємні поліпшення у стадіон, проводивши його реконструкцію.

Коли ж угоду між клубом та Луцькою міською радою про оренду стадіону було розірвано – «Феміда-інтер» захотіла, аби рада повернула їй гроші, які та потратила на реконструкцію.

Начальник юридичного відділу Луцькради Марина Мартіросян розповіла, що Луцькрада програла всі суди з зазначеними компаніями, а тому мусить віддавати гроші.

І якщо мирової угоди не буде підписано – майно стадіону, що нині перебуває у виконавчому проваджені просто продадуть. А так як перший аукціон з продажу майна вже не відбувся, майно буде реалізоване з вартістю, що зменшена на 30%.

«Рішенням суду стадіон уже не наш. Просто не наш. Та сума боргів, яка присуджена Вищим господарським судом, вона більша, ніж вартість майна стадіону. І те, що вложив футбольний клуб, і те, що вложила «Феміда-інтер» і те, що оцінене інститутом судових експертиз. Тобто ми сьогодні якщо навіть просто віддамо майно стадіону – будемо три мільйони винні. Тобто іншого виходу немає. Стадіон там все одно буде. Я не хочу говорити, хто там, що, як, де – то вже історія», - зазначив луцький міський голова Микола Романюк.

«Це красива схема поза приватизаційного схемою захоплення державного чи комунального майна», - прокоментував депутат Богдан Шиба. Він повідомив - є постанова слідчих про арешт майна стадіону у зв’язку зі справою у підозрі про несплату податків, тому чинити будь-які дії з майном забороняється.

«Стадіон був, є, буде…Враховуючи те, що зроблено – де-факто він вже у власності «Феміди-Інтер». Пропоную не ламати списи і стадіон повинен належати тому, що хто його використовує», - зазначив Юрій Корольчук і запропонував узагалі все майно віддати Феміді-Інтер, а комунальне підприємство «Авангард» ліквідувати.

Депутат Микола Дендіберін вважає, що до Василя Столяра, який є президентом клубу і власником «Феміди-Інтер», на футбольному полі була заросла трава і стан стадіону був жахливим. А з віддачею в оренду майна на 49 років прийдуть інвестори, які виведуть команду до європейських чемпіонатів.

«Зараз з’явилися люди, які готові реконструювати стадіон до євростандартів. Зараз такий час, коли люди приходять, дивляться на стадіон нічого не говорять, але сміються», - зазначив бізнесмен Василь Столяр.

«Ми будемо боротися за стадіон так, що його через рік-два не буде», - зазначив депутат Григорій Пустовіт, вказавши, що подібна ситуація вже є у Рівному, Тернополі та Хмельницькому.

Натомість депутат Юрій Вега зазначив, що нинішня каденція продовжує схему приватизації стадіону, яка почали депутати минулого скликання.

Таким чином, прийняте рішення передбачає погодження і підписання мирових угод між ТзОВ «ФК Волинь», КП «Луцький стадіон Авангард» та Луцькою міською радою щодо стягнення з Луцької міської ради більше 10 мільйонів гривень за рахунок майна: того, яке було у власності ради і того, яке виконало і придбало ТОВ «Феміда-Інтер».

Згідно з мировою угодою майно стадіону на суму в 2,5 мільйонів гривень передається у власність ТзОВ «Феміда-Інтер», і таким чином підприємство немає майнових претензій до Луцькради.

За відповідне рішення голосувало 35 депутатів, один був проти. Земля під стадіоном і його інфраструктурою залишається у власності Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
НацБол Показати IP 23 Червня 2011 18:38
Маладца! Раманюк! Так дєржать! Скоро Палиця весь центр скупить
пан Орест Показати IP 23 Червня 2011 19:07
Треба думати, що робите, бо ви ж депутати. Ви ж не продавці, це ж не ваш стадіон, це власність лучан. Ганьба! Ганьба! Ганьба! Усе розісрете, скільки грошей взяли хабарів від Столяра? Скільки хабарів дали Романюку і Кравчуку, що вони з шкіри лізли аби віддати стадіон. А Корольчук так і лизав дупу, усе віддав. Ганьба
FC DK Показати IP 23 Червня 2011 20:18
Что за глупые примеры: "подібна ситуація вже є у Рівному, Тернополі та Хмельницькому." А там что есть клубы которые в Премьер-Лиге играют? Или даже в Первой?! :) Пан Пустовит вообще-то понимает что говорит?! :) Или это Грицюк и Ко. нашептали?! :)
Комбайнер Василько Показати IP 23 Червня 2011 20:43
Хана Луцьку. Все продадуть геть до Шевченка і Лесі
ліберал2 Показати IP 23 Червня 2011 22:54
все правильно! стадцон не може приносити прибутків в принципі, але це гарний майданчик для піару серйозним інвесторам, у будь якому випадку лучани і ФК "Волинь" від цього виграють.
СуперФен Показати IP 24 Червня 2011 08:07
Слава Богу!
Луцьк Показати IP 24 Червня 2011 09:55
Шановні НАЦи і ПАНи - заздрість погана риса. Вийдіть ви вже з того пережитку де говорили "не з’їм, то понадкушую", "не собі - не людям"..
Віталій Показати IP 24 Червня 2011 09:59
Стадіон давно треба було віддати клубу, і тоді не булоб таких боргів. А так віддали за дарма. Хоча весь стадіон окрім зовнішніх потворних стін з каменю і так збудувала Феміда і Столяр, так що все по ділу. Сподіваюсь вони повністю перебудують цей свинюшник і буде достойна чисто футбольна Арена. А то дивитись футбол з поломаних трибун за кілометер від поля просто жах.
Ястребок Показати IP 24 Червня 2011 12:47
Божье - Богу, кесарево - кесарю. Земля - городу, стадион - клубу, который тратит на него деньги. Всё правильно. Желаю "Волыни" побольше побед в новом сезоне!
Alchak Показати IP 24 Червня 2011 14:57
Чим гірше-тим краще! Чим швидше прогавимо те що маємо- тим швидше піде по миру "Ненька Украьйона"- держава яка довела свою дебільність. Двадцять років нацпатріотичного гваньдєжу, а справ -"0".
Ястребок до Alchak Показати IP 24 Червня 2011 15:38
ИМХО, здесь это оффтоп. Хоть в общем и совершенно верно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus