USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.88

«Луцькспецкомунтранс» втрачає кошти через те, що лучани недобросовісно сортують сміття

20 Березня 2019 18:45
Сотні тисяч гривень щомісяця підприємство втрачає через вкрай недобросовісне ставлення лучан до сортування відходів.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 20 березня.

Як повідомила головний бухгалтер КП «Луцькспецкомунтранс» Валентина Гошко, коментуючи причини збитків підприємства у 2018 році у розмірі 1,246 мільйона гривень, збитки вникли через те, що сміттєсортувальна лінія на момент встановлення не мала достатніх потужностей електроенергії для роботи. Зараз ці потужності є, але були проблеми з накриттям, через те, що затікала вода, не міг працювати прес. Тепер усі недоліки перебувають на стадії остаточного вирішення, але є проблема відвезення відходів від станції, адже там досі працює старий сміттєвоз.

Ще однією великою проблемою є те, що населення вкрай недобросовісно ставиться до сортування відходів: на сміттєсортувальну станцію прибуває не суха фракція відходів, як планували, тож відсортовуватися може лише малий відсоток, попри встановлені контейнери для роздільного збору сміття. Також проблемою лишається ухиляння від підписання договорів про вивезення відходів. Відкриваються нові магазини, інші об’єкти і при відкритті вони не укладають договорів. Є перелік з понад 180 таких об’єктів, який направили у міськраду. Через них підприємство втрачає приблизно 200 тисяч гривень щомісяця, адже відвозить безгосподарні відходи, які є в контейнерах. Це стосується і ОСББ. Якщо ЖКП прибирають прибудинкові території власними силами, то ОСББ всі відходи скидають у контейнери. Пропонували підняти тариф для ОСББ, які не мають укладених договорів з ЖКП на прибирання територій, але підприємство змусили здійснити перерахунок. На цьому «Луцькспецкомунтранс» втрачає приблизно 150 тисяч гривень щомісяця.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт закликав керівників ЖКП проводити зустрічі з мешканцями, роз’яснювати лучанам про роздільний збір сміття, пояснювати, що завдяки цьому місто зможе заробляти гроші. Якщо у контейнери для сухої фракції потраплятимуть інші відходи, місто нестиме додаткові збитки. Він пропонував, щоб під час розгляду питань про різноманітні суб’єкти господарювання у виконкомі вивчали додатково інформацію про наявність договорів про вивезення сміття.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад повідомив, що працюють з суб’єктами господарювання щодо укладення договорів про вивіз сміття, також працюють з тими, хто проживає у приватному секторі. Найближчим часом з цього питання скликатимуть нараду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Правда Показати IP 20 Березня 2019 19:18
Що за нісенітниці?!!! А сенс?! Якщо все одно все сміття вивозять однією машиною?!!! Сортуй не сортуй?!!!!
тьотя Мотя Показати IP 20 Березня 2019 21:39
Та розмалюйте добре контейнери, щоб було видно для якого сміття, а то наклеїли бумажки. А потім одна машина збирає все сміття. Організація нульова..Саме легше звернути все на лучан.
здравомислячий Показати IP 20 Березня 2019 22:46
Наразі в Луцьку немає ніякого смислу і змісту сортувати сміття!Чому?А тому що коли приїзджає сміттєвоз то все сміття зі всіх контейнерів закидається в цей же автомобіль,відвозить і викидає на одне і теж сміттєзвалище!Якби забирати сміття приїзджали різні сміттєвози(один для паперу,другий для скла,третій для пляшок ПЕТ,четвертий для інших відходів) тоді звичайно був би сенс для сортування!А наразі ми ще до цього не дійшли.
шеф Показати IP 21 Березня 2019 17:49
діти при владі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus