USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Луцьктепло» хоче укласти мирову угоду з ТОВ «Тепелен»

22 Серпня 2018 12:04
Вирішити питання арешту рахунків ДКП «Луцьктепло» підприємство пропонує, уклавши мирову угоду з фірмою, що хоче стягнути з підприємства 23 мільйони гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 22 серпня.

Депутати розглянули проект рішення про затвердження тексту мирової угоди між ДКП «Луцьктепло» та ТзОВ «Тепелен».

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна повідомила, що рахунки підприємства досі арештовані, звільнений лише рахунок для реалізації проект у ЄБРР. Основними кредиторами підприємства є ДК «Газ України», НАК «Нафтогаз» та ТОВ «Тепелен». Договір про реструктуризацію боргу підписаний і графік сплати підприємство виконувало. Однією з проблем лишається борг «Тепелену», що свого часу був штучно створений.

«Луцьктепло» вичерпало усі варіанти і керівник підприємства наголошує, що у постійній загрозі арешту рахунків працювати неможливо. Мирова угода, затверджена міськрадою, не матиме сили, доки її не затвердить суд. Тоді припиниться виконавче провадження і розпочнеться виконання угоди.

У тексті мирової угоди йдеться про графік погашення боргу у сумі 23 мільйонів гривень протягом 52 місяців. Наприклад, у липні-жовтні цього року ДКП «Луцьктепло» планує сплачувати по 230 тисяч гривень щомісяця, у листопаді-грудні – по 690 тисяч.

Голова комісії Борис Смаль зауважив, що проект рішення варто підтримати, аби не був зірваний опалювальний сезон. Ці гроші могли б бути використані на розвиток тепломереж чи будь-якої іншої інфраструктури.

Не підтримувати проект рішення закликав депутат Павло Данильчук. Він пропонував підготувати звернення «Луцьктепла» до ДК «Газ України», аби компанія роз’яснила свою позицію щодо цієї ситуації. Він нагадав, що «Тепелен» є лише посередником, а насправді борг існує перед ДК «Газ України».

Валентина Малютіна зауважила, що апеляція ДК «Газ України» щодо скасування права ТОВ «Тепелен» на стягнення боргу стала причиною того, що «Тепелен» нарешті погодилося на підписання мирової угоди з ДКП «Луцьктепло».

Члени комісії все ж не рекомендували підтримати проект рішення щодо мирової угоди. Водночас вони вирішили рекомендувати виконавчим структурам міськради звернутися до ДК «Газ України» щодо цієї ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus