USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Директор ДКП «Луцьктепло» заявляє про «геноцид енергетичної галузі»

15 Грудня 2015 17:50
У підприємства ДКП «Луцьктепло» - суцільні борги на всіх «фронтах». Директор підприємства каже, що втішної перспективи немає, адже у тарифі не закладений прибуток. Ба більше, він заявляє, що державна політика спрямована на знищення енергетичної галузі й на підтримку НАК «Нафтогаз України».

Про це йшлося під час зустрічі керівництва ДКП «Луцьктепло», працівників та депутатів Луцької міської ради на підприємстві сьогодні, 15-го грудня.

Директор ДКП «Луцьктепло» Юрій Паращій розповів, що проблеми на підприємстві назрівали роками, втім, держава вела лояльну політику, інколи борги списувала. З його слів, ситуація кардинально змінилася торік, коли ДКП «Луцьктепло» поставили у ринкові відносини: «зранку гроші – ввечері газ». Як наслідок, з 3-го травня 2015-го року людям довелося перейти на триденний робочий графік, заборгованість із зарплати сягала трьох місяців, відключили газ.

«Борги накопичувалися давно, а коштів на їхнє погашення у тарифі не закладені. Для прикладу, згідно з договорами, з нами населення має розраховується до 30-го числа кожного місяця, а ми маємо давати гроші НАК «Нафтогаз України» до 14-го числа. Відповідно, ми не встигаємо вчасно заплатити, бо не маємо грошей, тому нам нараховують штрафи і пеню. Також держава невчасно дає кошти за субсидії, невчасно покриває різницю за тарифи, відповідно, ми не можемо належно розрахуватися з НАК «Нафтогаз України». Так, за це нам знову нараховують штрафи та пеню. З цього приводу ми писали не один лист Президенту України та Прем’єр-міністру, втім, реакції жодної. Зараз усе, що відбувається в країні так, ніби спрямоване на підтримку НАК «Нафтогаз України». Для прикладу, ввели в дію розподільчі рахунки, - це означає що, коли споживач платить, припустимо, 100 гривень, половина з них автоматично перераховується їм. Це - геноцид енергетичної галуз!», - наголосив Юрій Паращій.
З його слів, подібні проблеми мають комунальні підприємства теплоенергетики в усіх обласних центрах держави.

У Луцьку з 12-го жовтня дали газ, підприємство відновило свою роботу, й з людьми вже за жовтень розраховуються із зарплатою. Зауважимо, що на підприємстві є 829 працівників, з них 78 людей – адміністрація. Середня зарплата робітників – 3451 тисяча гривень, зарплата працівників апарату – 4785 гривень.

Окрім боргів перед колективом, у підприємства ще є борги перед ПАТ «Волиньобленерго» та КП «Луцькводоканал».

ЧИТАТИ ЩЕ: «ЛУЦЬКВОДОКАНАЛ» ОПРИЛЮДНИВ НОВІ ТАРИФИ НА ВОДУ З 1 СІЧНЯ

Депутати міськради наголосили, щоб Юрій Паращій підготував для них детальний звіт видатків. Мовляв, на підприємстві нераціонально використовують кошти. Та навели приклад, що в актовій залі зробили ремонт, але дах не відремонтували, він протікає, на стінах уже видно патьоки, й через два роки потрібно повторно закладати кошти на ремонт.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛИШЕ 20% ТЕПЛОМЕРЕЖ ЛУЦЬКА ГОТОВІ ДО ЗИМИ

На це директор комунального підприємства апелював обранцям громади, що жодної копійки не тратять марно, пояснив це тим, що коштів не завжди вистачає навіть на електроди, щоб здіййснювати ремонтні роботи, тому про розпорошення грошей мова не може йти.

Втім, йому сказали, що на ДКП «Луцьктепло» списують старі труби на металобрухт, а потім їх знову купують, що економічно не обгрунтовано. Юрій Паращій пояснив, що коли немає нових труб, то доводиться купувати що є, адже зараз іде мова про «виживання» підприємства.

По тому голова профспілки Неоніла Слюсар додала, що окрім суб’єктивних факторів, які гублять підприємство, є й недопрацювання керівництва.

«Є випадки в Україні, коли підприємства подавали в суд на державу через невчасні виплати тощо й вигравали справи. А у нас є цілий штат юристів, і ті не подали жодної заяви. Окрім того, ми всі говоримо про кредит для модернізації підприємства, а перші кроки освоєння коштів говорять про те, що затрати не даватимуть належної економії, відповідно, не буде чим цей кредит погашати. Я говорю про ці проблеми, аби ви, депутати, зайнялися цим і врятували ДКП «Луцьктепло» від банкрутства», - наголосила Неоніла Слюсар.
У керівника підприємства Юрій Паращія поцікавилися, яким він бачить успішний стратегічний варіант розвитку ДКП «Луцьктепло», на що той відповів, що не бачить жодного, мовляв, у тарифі рентабельність закладена «0», тому про перспективи марно говорити. Та додав, що ситуація зміниться в кращу сторону лише тоді, коли держава почне вести «лояльну» політику до таких організацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ас Показати IP 15 Грудня 2015 17:53
Не має розуму не здатний поставити роботу вали на фіг слабак слабоумний скиглиш як баба... Де тільки ці телипні беруться ниють і ниють
ЛуцькТепло Єрьоми Показати IP 15 Грудня 2015 18:02
Хто не знає для чого Єрємєєв розставляd свої кадри? Що сталося з кондитеркою після адміністрування його кадрів? А з спиртзаводом? А з Волиньторфом? Понавішують своїх боргів, все цінніше спиляють і адью. Ті Єрємєєвці, як саранча, пре і пре. Коли вдавляться? Сам Єрьома вже доперся...
Вася Показати IP 15 Грудня 2015 18:35
ну накінець то і наш Барсік попав в газету. а він на відміну від декого чесно несе службу вже не перший десяток років.
Мурка до Вася Показати IP 15 Грудня 2015 22:50
Дайош Барсіка в директори!!!!
Тарас Показати IP 15 Грудня 2015 18:35
о Барсік))))
де тепло Показати IP 16 Грудня 2015 10:00
середня зарплата 4 500 грн. Тобто ми платимо цим неробам, а в кого ще така велика зарплати, Льцькводоканал, обл світло, облавтодор, тобто в монополістів. Розікрали все і ще жаліються. А скільки ще по сьогодні відстьогують Романюку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus