USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

«Луцьктепло» просить про термінову реструктуризацію боргу

27 Вересня 2017 10:50
ДКП «Луцьктепло» перебуває в критичному стані, тож керівник підприємства Валентина Малютіна просила депутатів підтримати проект рішення про реструктуризацію боргу, аби «Луцьктепло» змогло розблокувати рахунки.

Про це йшлося сьогодні, 27 вересня, під час засідання 31-ої сесії Луцької міської ради.

За словами Валентини Малютіної, зарплата по підприємстві не виплачена за липень.


«Підприємство перебуває не в найкращому стані. Скоро розпочинається опалювальний сезон. Я прошу підтримки у депутатів. Вперше ми входимо в опалювальний сезон з арештованим рахунком – ситуація критична. Ми виграли одну справу. Ще не виконане рішення по першій справі, як виник новий арешт рахунків. У нас списуються кошти з рахунків. Зарплата на підприємстві не виплачена ще за липень. По закінченні опалювального сезону у минулому році ми мали 140 млн боргу. Зараз 70 мільйонів ми винні НАК «Нафтогазу». Арешти рахунку практично зупинив реалізацію проекту, який ми реалізуємо спільно з Європейським банком. Два тендери, які йшли паралельно по модернізації підвальних котелень, не проводилися», – зазначила Валентина Малютіна.

15 вересня ми мали провести платіж Європейському банку, проте ми не змогли цього зробити через заблоковані рахунки. Європейський банк радить нам вийти з ситуації через договір-доручення, тобто ті кошти, які ми маємо переслати, а це 40 тисяч євро, просимо, щоб їх переслав департамент фінансів.

Також Валентина Малютіна просила реструктиризувати борг за 2010-2011 роки, які зараз обліковуються на підприємстві. Законом передбачено розрахунок на реструктуризацію на 5 років. Окрім того, реструктиризувти борги за 2011-2012 рік, які виникли перед «Волиньгазом».

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що олігархічна група «Континіум» через фірму-прокладку «Тепелен», зареєстровану на Кіпрі, штучно наклала на ДКП «Луцьктепло» борг у розмірі 28 мільйонів гривень і змушує місто за нього заплатити. Відстояти бюджет міста від грабунку Луцька міська рада намагається в судах.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: «КОНТИНІУМ» ДОСІ НАМАГАЄТЬСЯ ВКРАСТИ З БЮДЖЕТУ ЛУЦЬКА 28 МЛН

Своєю чергою депутат Павло Данильчук зауважив, що ненормально вносити проект рішення про реструктуризацію боргу за годину до сесії.

Валентина Малютіна відповіла, що терміновсть пов’язана з тим, аби зняти арешти з рахунку та нормалізувати роботу на підприємстві.

Виконувач обов'зків мського голови Григорій Пустовіт звернув увагу на те, що держава богує місту 150 мільйонів гривень за субсидії.


Відтак, депутати планують розглянути проект рішення про реструктиризацію боргу ДКП "Луцькепло".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
777 Показати IP 27 Вересня 2017 11:03
А за чей счет банкет. т е реструктуризация?
Віктор Показати IP 27 Вересня 2017 14:49
Хай вона скаже яка в неї зарплата разом з надбавками за напруженість в роботі, за ненормований робочий день, за особливі умови праці, разом з місячними та квартальними преміями, преміями до різних ювілейних та професійних свят, виплатами на оздоровлення та поліпшення матеріального становища, надбавками до зарплати за суміщення посад. і так дальше. Разом виходить в середньому по 25 тис грн в місяць . Трохи менше отримують працівники адміністрації та бухгалтерії. І це гроші які ми їм платимо зі своєї кишені.
Мешканець Показати IP 28 Вересня 2017 09:02
А хто повертатиме борги-малютіна.А ще про ІТП тут розпиналися разом з ЄБРР.Борги потрібно віддавати і вже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus