USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Луцьктеплу» можуть припинити постачання газу зимою

25 Жовтня 2017 14:58
Через блокування рахунків ДКП «Луцьктепло» може не отримати кредиту від Європейського банку.

Про це йшлося під час засідання 32-ї сесії Луцької міської ради 25 жовтня.

Директорка ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна повідомила, що під ризиком зриву залишаються також грантові проекти. Так, на разі припинено розгляд будь-яких тендерів «Луцьктепла».

«Ми не можемо реалізовувати проекти, адже потрібно мати кошти, аби розраховуватися з підрядниками за роботи, а наші рахунки заблоковані», – акцентувала Валентина Малютіна.

«На жаль, не тільки в нас така ситуація з Європейським банком. Це проблема багатьох міст, тому виникає потреба в забезпеченні законодавчої безпеки рахунку комунального підприємств», – відзначив депутат Андрій Козюра.

Радник міського голови, депутат Ігор Поліщук нагадав, що борг «Луцьктепла» виник ще у 2012 році. «Але стягування боргу активізували тільки зараз, аби створити проблему підприємству і щоб місто не увійшло в опалювальний сезон. Підприємство «Тепелен», яке належить Степану Івахіву, не йде на жоден діалог і залишається на позиції стягнення коштів із «Луцьктепла». Окрім того, це питання неможливо вирішити в судовому порядку», – сказав Ігор Поліщук.

Та додав: «Ремонти декількох доріг, прибудинкових територій ми не закінчили тому, що через блокування рахунків підприємства міська рада змушена виділяти гроші на допомогу «Луцьктеплу». Тож депутати, на округах яких не було зроблено ремонти, повинні знати з чиєї це вини – з вини «Тепелену» та Степана Івахіва».

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт наголосив, що сьогодні ставиться під загрозу зриву опалювальний сезон. «Нам можуть припинити постачання газу зимою. Я думаю, що не усвідомлювати цього неможливо», – сказав Григорій Пустовіт.

«Ми не відмовляємося від боргу. Він накопичувався протягом не одного року, і за один раз просто неможливо його віддати. Тому я звертався до керівництва «Тепелен», що давайте налагодимо діалог, приймемо компромісне рішення, але ми не можемо достукатися в ці двері… Не повинна громада міста страждати через те, що хтось колись не розрахувався зі Східноєвропейською теплоенергетичною компанією», – наголосив виконувач повноважень Луцького міського голови.

Нагадаємо, рахунки ДКП «Луцьктепло» лишаються заблокованими через аферу «Континіуму», адже «фірма-прокладка» «Тепелен» намагається незаконно стягнути 28 мільйонів гривень із підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ура Показати IP 25 Жовтня 2017 15:40
Чого тягнути до зими? Закрийте те луцьктепло вже і зараз! Дайош автономне опалення в кожну квартиру!?
Вася Показати IP 25 Жовтня 2017 16:00
А навіщо тоді брати аванс за неіснуюче тепло?
Сафіна Показати IP 25 Жовтня 2017 16:13
давайте проведем опитування населення / 99 відсотків людей бажають мати індивідуальне тепло і не залежати від Телепена і всяких бюрократів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus