USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

«Луцькводоканал» та Волинська ОДА: де прокуратура виявила корупціонерів

23 Березня 2017 15:40
Інформація про посадовців-корупціонерів, яку повідомляють у прокуратуру активісти, здебільшого підтверджується, - визнали у прокуратурі Волинської області.

Про це йшлося під час брифінгу у прокуратурі Волинської області за участю представників Всеукраїнського руху з протидії політичній корупції «Під контролем» 23 березня.

Торік до суду скерували 53 провадження про кримінальні правопорушення з ознаками корупції, з них 31 про отримання неправомірної вигоди. До кримінальної відповідальності притягнули 59 осіб, в тому числі 29 працівників правоохоронних органів.

Спеціально уповноваженими суб’єктами в сфері протидії корупції складено та скеровано до суду 74 протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. За результатами їх судового розгляду 50 посадовців різного рангу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Вже за 2 місяці поточного року виявлено 16 корупційних кримінальних правопорушень, за якими розпочато 13 кримінальних проваджень. До суду вже скеровано 12 таких проваджень, в тому числі 6 про одержання неправомірної вигоди. Крім того, складено 23 протоколи про адміністративні правопорушення пов’язані з корупцією.

Як зауважив начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Леонід Сасюк, покращення статистичних показників, на жаль, не збільшують суспільний інтерес та довіру до органів прокуратури. Водночас завдяки активній співпраці Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем», в тому числі і на теренах Волині з правоохоронними органами виявлено низку порушень вимог антикорупційного законодавства, законодавства у сфері публічних закупівель. За результатами опрацювання інформації, наданої активістами, у більшості випадків вона підтвердилася.
Зі слів начальника відділу, в провадженні слідчих прокуратури області перебуває кримінальне провадження щодо керівника одного з комунальних підприємств області (КП «Луцькводоканал»), порушене за фактом вчинення службового підроблення та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великому розмірі за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 191 ч.1 ст. 366 КК України. Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначений посадовець упродовж 2014 року уклав низку фіктивних договорів та розтратив кошти комунального підприємства на суму 1,7 мільйона гривень.

Станом на сьогоднішній день директору комунального підприємства оголошено про підозру у вчиненні інкримінованих органами розслідування кримінальних правопорушень, триває розслідування.
Аналогічно підтвердилася інформація активістів щодо порушень службовими особами управління капітального будівництва Волинської ОДА при укладенні 27.12.2016 договору на проведення робіт по капітальному ремонту дитячого садка одного з сіл області (в селі Колодяжне Ковельського району» із ТОВ «Житлобуд – 2») на загальну суму 1 476 670 грн. За вказаним 08.02.2017 внесено відомості до ЄРДР за № 420117030000000030 щодо кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України. По кримінальному провадженню триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus