USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Луцьких школярів навчали протидіяти небезпечним ситуаціям. Фото

7 Березня 2023 15:10
У Луцькому ліцеї № 27 відбувся сьомий захід у межах проєкту «Нереальні історії з реальними людьми». Це чергова ініціатива від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» для підвищення обізнаності школярів. Медики, рятувальники та поліцейські навчали учнів старший класів протистояти небезпечним ситуаціям.

Підлітків розділили на чотири команди. Вони виконували завдання від працівників екстрених служб на спеціально облаштованих локаціях зі всім необхідним інвентарем.

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода розповіла, що зараз значна частина роботи спрямована на допомогу військовим. Однак додала: у нинішній час варто не забувати про безпеку та підтримку дітей.

«Кілька місяців тому виникла ідея спільно з працівниками служб порятунку реалізувати в школах проєкт «Нереальні історії з реальними людьми». Він має на меті навчити дітей правильно поводитися в надзвичайних, критичних ситуаціях. Ми розуміємо, що на сьогодні це надзвичайно важливо. Практичні навички, які здобуваються у межах проєкту, стануть у нагоді», – зазначила Катерина Шкльода.
Працівники медичної служби показали школярам, як надавати серцево-легеневу допомогу та зупиняти кровотечу. За словами фельдшера Наталії Гомон, при першій домедичній допомозі важливо все робити в міру, аби не нашкодити потерпілому.

Читати ще: Історії, що рятують життя: луцьких школярів навчали, як поводитися у небезпечних ситуаціях. Фото
Поліцейські поділилися навичками поводження з невідомими предметами. Учні отримали запаковану коробку та мали розповісти про свої дії в такому випадку. Правоохоронці наголосили: «Не варто брати будь-який предмет від незнайомих та малознайомих осіб. Це може мати негативні наслідки». Проте у їхньому пакунку була, звісно, не вибухівка, а смаколики.
На інших локаціях працювали рятувальники, що зосередили увагу на протидії вогню та хімічним предметам. Школярі взяли участь у квестах із ліквідації витоку газу і ртуті. Під час виконання завдань учням пропонували зателефонувати в екстрені служби та розіграти діалог постраждалого з оператором.

Читати ще: Медики, рятувальники та патрульні: волинських школярів навчали безпекової поведінки. Фото
Директорка Луцького ліцею № 27 Вероніка Захарчук подякувала організаторам проєкту та гостям за заняття з учнями. Вона додала, що саме старші класи є опорою школи під час евакуації через повітряні тривоги.

«Ми давно шукали можливість провести практичні заняття із поводження в екстрених ситуаціях для наших школярів. На уроках з основ здоров’я вони отримують теоретичні знання, але в нас немає можливості працювати зі справжнім рятувальним приладдям. Чудово, що Фонд Ігоря Палиці організував такий проєкт. Вдячна і працівникам екстрених служб, які знайшли час навчити старшокласників», – підсумувала Вероніка Захарчук.
На жаль, сигнал повітряної тривоги перервав заняття зі службами порятунку. Імпровізована небезпечна ситуація перетворилася на реальну. Тому учні під пильним наглядом рятувальників залишили межі навчального закладу, перемістившись в укриття.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus