USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Медики, рятувальники та патрульні: волинських школярів навчали безпекової поведінки. Фото

21 Грудня 2022 13:44
У рамках проєкту «Нереальні історії з реальними людьми» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» волинські медики, рятувальники та патрульні навчали школярів Жидичинського ліцею, як правильно поводитися в тій чи тій небезпечній ситуації.

Учнів восьмого класу розділили на чотири команди, які почергово виконували завдання від патрульних, рятувальників та медиків. Також діти могли поставити запитання, які їх зацікавили. Представники служб відзначили, що діти доволі вправно виконували запропоновані завдання та добре запам’ятали те, чого не знали раніше.
Менеджер соціальних проєктів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Світлана Мілінчук розповіла, що раніше в рамках проєкту «Нереальні історії з реальними людьми» учні чотирьох луцьких шкіл відпрацьовували небезпечні ситуації з представниками різних служб.

«Підлітки – це максималісти, які першими, не думаючи про наслідки, будуть іти та діяти. Сьогодні дуже багато інформації є в інтернеті, але ми розуміємо, що цього мало, тому залучили представників різних служб. Ми не визначаємо переможців, адже діти, які виконують завдання правильно, отримуючи при цьому нові знання, і так перемагають в умовах сьогодення. Під час таких заходів ми роздаємо учасникам світловідбивальні елементи, аби й батькам нагадувати про те, щоб вони дбали про безпеку дітей», – відзначила Світлана Мілінчук.
Патрульні розіграли для дітей кілька ситуацій, які насправді відбувалися з реальними людьми, аби діти на власному досвіді відчули, як відбувається той чи той злочин та як правильно діяти.

«Основне наше завдання – провести безпековий захід, аби діти отримали знання. Їм дуже цікава робота поліції, адже у кожній школі вони запитують, які ситуації відбувалися з нами на службі та як ми з них виходили. Тому окремі ситуації ми взяли для їхнього навчання», – розповів патрульний Олександр Таровський.
Своєю чергою, рятувальники моделювали небезпечні ситуації, які відбуваються у побуті, зокрема ситуацію з розбитим ртутним градусником, хімічну небезпеку, правильність поведінки з вибухонебезпечними елементами та іншими знахідками, а також поведінку під час пожеж.

«Ми проводимо єдині уроки безпеки у кожній школі майже щоденно. Діти краще орієнтуються у тому, як діяти в разі виявлення вибухонебезпечних предметів та під час повітряної тривоги. Щодо ртуті, то вони трошки губляться, але ми їм підказуємо, як правильно діяти, тому якщо виникне така ситуація, вони не розгубляться», – переконаний рятувальник Іван Головатчук.
Натомість фельдшер з медицини невідкладних станів Наталія Гомон розпитувала дітей про їхні знання та моделювала різноманітні ситуації, допомагаючи їм впоратися з ними. Медик імітувала серцево-легеневу реанімацію, зокрема базову підтримку життя до приїзду медиків, кровотечі. Також не обійшлося і без повторення того, як правильно викликати швидку та про що насамперед потрібно говорити диспетчеру.
Насамкінець директор Жидичинського ліцею №31 Богдан Мозолюк відзначив, що в дітей відбуваються уроки основ здоров’я та години спілкування з класними керівниками, на яких вчителі навчають дітей правилам безпекової поведінки.
Але коли з дітьми працюють представники служб, які безпосередньо є експертами в тій чи тій сфері, то це неоціненна допомога для учнів у вироблені безпекових навичок.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus