USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцькими підприємцями, що завищують ціни на ліки та продукти, займеться АМКУ

8 Квітня 2020 12:38
Недобросовісними власниками аптек, або ж продуктових магазинів, які завищують вартість життєво необхідних товарів та ліків, на 200-300%, займеться антимонопольний комітет.

Із такою пропозицією сьогодні, 8 квітня, під час засідання позачергової 75-ї сесії міської ради звернувся до колег депутат Ігор Поліщук.

«Всі ми бачимо, що є чимало фактів необгрунтованого підвищення вартості засобів захисту – дезінфікаторів, масок, рукавичок, антисептиків. Також значно зросли ціни на препарати, які використовують для лікування ГРВІ, зокрема на жарознижувальні медикаменти тощо. Окрім цього, на 100-200%. зросла вартість на певні групи продуктів. Тому пропоную депутатам звернутися до антимонопольного комітету. Коли вартість продукції зростає одномоментно на 300% відсотків – це неприйнятно. Оскільки люди здебільшого не працюють в умовах карантину, не отримують заробітної платні, або ж отримують її в неповній мірі», – звернувся депутат до колег.

Окрім того, один із присутніх на сесійному засіданні депутатів зазначив, що держава вирішила дозволити на час карантину роботу ломбардів, аби «люди від безвиході здавали туди все, що у них є».

Тому, зваживши всі «за» і «проти», луцькі обранці громади ухвалили проєкт рішення «Про звернення щодо запобігання порушенням законодавства про ціноутворення при реалізації лікарських засобів, товарів медичного призначення та соціально значущих товарів в період карантину».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 8 Квітня 2020 13:25
А ціни в супермаркетах повиростали. Лимони по 100 , імбир по 250, макарони,гречка,все підряд...
Лучник Показати IP 8 Квітня 2020 14:21
Так ці підприємці і перелякалися і знижать ціни. На хвіст солі їм насиплять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus