USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцький автобусний маршрут №26 просять продовжити: що думають пасажири та влада

29 Жовтня 2021 22:14
Автобусний маршрут №26, який курсує обласним центром, просять продовжити жителі Кульчина Луцької територіальної громади. На сайті місцевих петицій зареєстрували звернення, яке вже набрало необхідних 300 підписів, аби влада його розглянула.

Автори петиції вважають несправедливим те, що жителі сіл платять 14 гривень, а не 8, як мешканці обласного центру, повідомляє Суспільне.

Позиція пасажирів

Жителька села Кульчин Лариса Антонюк, яка підписала петицію про продовження маршруту, розповіла: оскільки село приєдналося до міста, жителі хочуть їздити маршруткою за вісім гривень.

«Хоч не часто їздимо, але ми за село. От Княгининок їздить за вісім, Забороль за вісім гривень. Ми чомусь за 14. Я не вважаю, що ми живемо далі, ніж люди з Княгининка», – зазначила жінка.
Зараз у село курсують маршрутки за напрямком Клепачів, Озерце і Кульчин, але ними їхати з села дорожче: ціна проїзду від 14 до 20 гривень, розповіла місцева жителька Валентина.

«Ми ж таки належимо до Луцька вже, але ціна у нас зовсім інша. По місту – вісім гривень, а в село – 14 гривень від «Променя», – каже жінка.

Думка водіїв і влади

Не продовжувати міський автобус №26 до Кульчина, а змінити схему руху автобуса №104: такої думки водій цього маршруту Ігор Шнайдер. З його слів, пасажиропотік автобуса «Луцьк-Кульчин» низький і проїзд за вісім гривень буде невигідним для перевізника.

«Я привіз зараз трьох людей. Всі вийшли – все. На мою думку, зробили б два кульчинські автобуси до ринку і з ринку. І не треба тих 26-х автобусів. Ми частіше ходили б і в нас було б більше рейсів», – розмірковує водій.
Кульчинський напрямок обслуговує три маршрути, з яких із двома договори підписувала Волинська облдержадміністрація. Міська рада уклала договір із перевізником на маршруті №104 і скарг на нього не було, розповів начальник управління транспорту Луцької міськради Віктор Главічка.

«Треба розглядати, що у нас кінцева зупинка маршруту №26 – на вулиці Селищній, де також проживає значна кількість громадян. Цей маршрут відкривали, щоб розв'язати питання довезення людей з мікрорайону Вишків у Луцьк», – зазначив посадовець.

Віктор Главічка додав: оскільки петиція набрала достатню кількість голосів, то впродовж 10 днів міськрада дасть офіційну відповідь щодо пропозиції продовжити маршрут №26 до села Кульчин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася. Показати IP 30 Жовтня 2021 09:39
А 26а до нового ринку.
Іруня Показати IP 31 Жовтня 2021 22:47
При теперишньому маршуті важко впихнутись в маршутку зранку на зупинці біля аптеки, то як це можливо буде з Кульчинською кінцевою. Примісцеві маршрутки не стають на Вишкові, бо заповнені, не те що сидячими а й стоячими пасажирами. То як будуть люди з Вишкова вибиратись.....?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus