USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Луцький бізнесмен півроку не може добитися права на грошову оцінку землі

27 Березня 2019 11:21
Луцькому бізнесмену пропонують побудувати власним коштом оглядовий майданчик на вулиці Потебні в обмін на дозвіл на проведення грошової оцінки та приватизації його ж території.

Про надання громадянину Наумчуку Анатолію Федоровичу дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки для будівництва та обслуговування стоянки автомобілів з об'єктами дорожнього сервісу на вулиці Потебні, 79-а вкотре розмовляли під час засідання чергової 55-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 27 березня.

Зазначимо, що здавалось би таке елементарне питання вп’яте розглядають повторно. Так, жодного разу члени земельної комісії його не підтримали, мотивуючи це тим, що на території бізнесмена – незавершене будівництво.

«Ми вже збираємось четверту чи п’яту сесію. Перед нами на вищезгаданій ділянці було стихійне звалище, ми свої кошти туди вклали, облагородили цю землю. Майте совість, ми вже більше, ніж півроку приходимо до вас на сесійні засідання. Ми хочемо викупити цю ділянку. Ми збудували будівлю, на першому поверсі функціонуватимуть бокси для шиномонтажу, на другому – можливо буде ресторан чи кафе, щось типу такого. Об’єктивних причин нам відмовляти нема, ми вже більше 10 років платимо оренду», - зазначив представник представник Анатолія Наумчука – його син Олександр.

Вислухавши доповідача, депутат Луцької міськради Костянтин Петрочук поцікавився у нього, чи існуюче приміщення зареєстроване, як незавершене будівництво в реєстрі нерухомого майна, на що пан Олександр відповів ствердно.

Тим часом про причину відмови членів земельної комісії у спірному питанні розповів її голова Олександр Козлюк:

«Земельна ділянка є в оренді, оренда є діюча. Усі необхідні дозволи на будівництво суб’єкт господарювання Анатолій Наумчук має, і належним чином здійснює свої будівництво. Хай добудує, зробить інфраструктуру, покаже, що він там зробив і тоді ми дамо дозвіл на приватизацію. Була мова, що ви будете продавати, тому ми не поспішали з дозволом», - зазначив обранець громади.

Натомість депутат Павло Данильчук озвучив наступну пропозицію:

«У мене є пропозиція до представників приватної структури, яка забудовує цю ділянку. Ця ділянка на території вулиці Потебні єдина, де є розрив по забудові. Це цікаве історичне місце, де можна зробити другий оглядовий майданчик. Облаштуйте цей майданчик за власний кошт – тоді я готовий підтримати проект рішення про надання дозволу на грошову оцінку і продаж ділянки. Бо ви добудуєте, поставите паркан і ніхто не матиме туди доступу, мовляв це - приватна власність. Укладіть відповідний договір з міськрадою і я вас підтримаю», - звернувся він до бізнесменів.

Така ідея дуже обурила депутат Сергія Булу:

«Вдома зробіть оглядовий майданчик і з нього дивіться на Луцьк. Людина сплачує податки, розвиває бізнес. Ми говоримо за розвиток бізнесу, тож давайте підтримувати таких людей», - звернувся він до колег і запропонував підтримати проект рішення.

Однак, попри два голосування – основне і повторне, луцькі обранці громади все ж бізнесмена не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
127 Показати IP 27 Березня 2019 11:34
Не догадливый бизнесмен, власти его "раскрутить" хотят, а он отстегивать не желает.
Иван Показати IP 27 Березня 2019 12:55
Раз "тянут резину", значит - хотят кэш - это очевидно. "кому-то" разрешения на приватизацию дают за более короткий срок аренды, а в этом случае ситуация иная.
Луцьк Показати IP 27 Березня 2019 15:21
*на вищезгаданій ділянці було стихійне звалище, ми свої кошти туди вклали, облагородили цю землю*? Как получили землю и разрешения? Как строили на историческом (без преувеличения) месте? Что скажут историки и археологи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus