USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький забудовник ЛДБК розвіює міф про «кутові квартири»*

6 Квітня 2020 12:05
Кутова квартира досі незаслужено викликає перестороги у тих, хто обирає квартиру. Більшість страхів про те, що кутові квартири – гірші, насправді прийшли до нас з минулого, і сьогодні кутові квартири, за умови якісного та сумлінного будівництва, не тільки не мають недоліків, а й володіють власними переваги порівняно з іншими пропозиціями.

Найпоширеніший міф про кутові квартири – твердження, що такі помешкання холодні, адже дві стіни кімнати – це водночас і зовнішні стіни будинку. Оскільки це приміщення не «гріє» сусід, то багато людей помилково вважає, що в кутовій квартирі новобудови буде холодно. Таке переконання родом з недалекого минулого – з часів коли питаннями енергоощадності та теплоопору не надто переймалися. Свого часу все так і було: в кутових квартирах було значно холодніше.

Начальник виробництва технічного відділу Будівельної компанії ЛДБК Тарас Пелюх розповідає: ще до 1993 року діяли норми по теплоізоляції зовнішніх стін затверджені в далекому 1954-му, якими був передбачений необхідний опір теплопередачі зовнішніх стін 0,8 м²К/Вт, що відповідає цегляній кладці товщиною 2-2,5 цеглини (510-640мм), тому переважна більшість житлових будинків часів СРСР так і побудована. Як наслідок в таких кімнатах було холодніше, аніж в інших частинах багатоповерхівки. Лише після розпаду СРСР в Україні почали запроваджувати перші кроки з енергозбереження та енергоефективності. Переломним моментом у підвищені енергоефективності будівель став наказ Мінбудархітектури України № 247 від 27.12.1993 р., яким були встановлені нові, суттєво вищі нормативні значення опору теплопередачі огороджувальних конструкцій, відповідно до яких опір теплопередачі цегляних зовнішніх стін становив 1,8 м²К/Вт.

Сьогодні в Україні, згідно з Державними будівельними нормами, показник теплоопору становить 3,3 м²К/Вт, що вчетверо більше, аніж за старими нормами, відповідно до яких була побудована переважна більшість багатоповерхівок в Луцьку.

Тож нині забудовники зобов’язані забезпечити такі характеристики для своїх новобудов. І якщо забудовник чесний і звів своє житло якісно, то і в кутових квартирах буде тепло, адже стіни достатньо утеплені (вчетверо тепліші, аніж в старих будинках!). Тарас Пелюх зауважує: для того, щоб досягти встановлених державою показників, достатньо використовувати 12 см утеплювача. Проте в ЛДБК вирішили зробити більше, і в нових будинках ЖК «Caramel Residence» використовуватимуть 15 см утеплювача. Різниця в 3 сантиметри дозволить зробити помешкання у комплексі ще теплішими.

Ще одне упередження про кутові квартири – твердження, що в таких помешканнях надмірна вологість, що призводить до утворення грибка на стінах. В компанії ЛДБК пояснюють: висока вологість в квартирах – це результат відсутності вентиляції, а не розміщення квартир у будинках.

«Кутові секції раніше не так були сирі, як холодні, бо теплоопір стін був невеликий. Коли в таких помешканнях стояли старі дерев’яні вікна, то в них принаймні була достатня вентиляція. Але коли в квартири з тонкими неутепленими стінами почали ставити пластикові вікна, це автоматично закрило рух повітря в квартирі і з’являлася сирість і грибок. А ось коли стіна тепла, а в нас вона дійсно тепла, і жильці будуть достатньо провітрювати кватиру, то ніякої сирості в оселі не буде, крім того в кутових квартирах чинними будівельними нормами передбачено додатково ще один опалювальний прилад», – зазначає Тарас Пелюх.

Водночас кутові квартири мають ще й низку переваг. Зокрема, в такому житлі краще природнє освітлення, адже тут більше вікон і вони розташовані з різних сторін світу. Приміщення виглядає просторішим, а власникам доведеться менше витрачати коштів на освітлення вдень. Тут менше гучних сусідів, і у будь-який час в кімнатах буде тихо і спокійно. Такі квартири, до слова, ідеальний варіант для родин з маленькими дітьми: ніхто не заважите вам і ви не заважатимете нікому.

Кутові квартири чудово вентилюються, адже вікна розташовані з різних сторін і таку оселю швидше можна провітрити. Переваги в такому розташуванні квартир є й для власників автомобілів, бо їм простіше залишити машину під вікнами і вона буде постійно на виду. Ще одна особливість кутових квартир – тут можна зробити оригінальне планування. До прикладу, саме цим вирізняються квартири у Г будинку ЖК «Caramel Residence»: якісно утеплені, з цікавим плануванням, достатнім освітленням.

За більш детальною інформацією щодо квартир у комплексі звертайтесь у відділ продажу:

Телефони: (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00

Адреса: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22

Сайт: https://ldbk.com.ua/

Фейсбук: www.facebook.com/ldbk.com.ua

Інстаграм: www.instagram.com/ldbk.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Gerd Показати IP 6 Квітня 2020 14:39
Закони фізики ніхто не відміняв. І тепловтрати через стіни також. Будь який теплотехнік скаже, що тепловтрати в кутовій квартирі більші.
ABC до Gerd Показати IP 6 Квітня 2020 16:40
Ви не думайте, а просто купуйте. Вам же забудовник все пояснив.
Ігор Показати IP 9 Квітня 2020 13:11
Купівля квартир зараз явно не в тренді

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus