USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький замок треба передати місту, – голова Асоціації індустрії гостинності України

20 Червня 2018 17:23
Міська громада міста Луцька зможе розпорядитися пам’яткою архітектури національного значення – замком Любарта – краще, ніж держава.

Таку думку висловив голова Асоціації індустрії гостинності України (АІГУ) Олександр Лієв у своєму блозі на порталі Zruchno.Travel після участі у першому туристичному форумі West Tourism Forum у Луцьку.

На сьогодні замок Любарта є головним об’єктом Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку. Але, на думку керівника АІГУ, державне управління в цьому випадку є недостатньо ефективним.

«Насправді замок Любарта має бути «якорем» луцького туризму, а для того його варто передати з державної у комунальну власність разом із фінансуванням та відповідальністю, тому що немає сенсу керування такою перлиною із Києва», – зазначив Олександр Лієв.

Окрім того, керівник АІГУ зауважив про нестачу у місті готелів та відпочинкових комплексів для туристів, але при цьому й відзначив також і значний туристичний потенціал Луцька.

«150 км від міста Лева (яке вже переповнене туристами), 350 км шикарною дорогою від Києва, зовсім поруч Білорусь та Польща з їх інтересом до подорожей, вражаючі ціни та якість ресторанів, креативні турмаршрути та сучасні підходи до екскурсій – це все луцьке сьогодення. Вірю в туристичний бум на Волині – він попереду!» – переконаний Олександр Лієв.

На його думку, Волинська область має гарні перспективи для інвестування в індустрію гостинності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 20 Червня 2018 17:43
Перед тим як ставити таке питання потрібно знати, а які пропозиції місцева влада висувала, щодо Луцького замку і які з них були заблоковані. Бо інакше - це прості балачки. А про те як місцева влада про Старе місто можна судити по виритим котлованам, по ремонтам з пластиковими вікнами, по новозбудованим об"єктам типу "Маску" і який зміст такої передачі? Щоб в замку наліпити кучу барів?
Лучанин Показати IP 20 Червня 2018 18:35
Поки не прийдуть депутати з вмістом черепної коробочки замість ниточки яка з'єднує вуха, такі речі ні в якому разі не можна робити. Треба хоч якось захистити від них спадщину.
Любарт Показати IP 20 Червня 2018 19:48
А ну попробуйте взяти штурмом ! Гаряча смола,стріли і палаючі тюки з соломою на голову гарантовані ! Чим ви ліпші від монголо-татар !
Анонім Показати IP 22 Червня 2018 13:18
Крім державного управління є певно і державне фінансування! Хіба завадять місцевому бюджету кошти державного бюджету?
ЛУЧАНИН Показати IP 23 Червня 2018 09:37
Все правильно. Передати місту, через рік повідомити що замок руйнується, в міському бюджеті немає коштів, а з метою зберезення памятки архітектури передати замок в оренду оліхархам. Супер план.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus