USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцький депутат хоче зарплату

22 Травня 2012 14:16
Виборці Луцька не можуть впливати на депутатів міської ради через відсутність відповідних механізмів. Водночас представник міжфракційного об’єднання «Фронт Змін» у міськраді Павло Данильчук запевняє, що для цього потрібно виплачувати обранцям громади зарплату та заборонити займатися іншою діяльністю.
Про це йшлося 22 травня під час круглого столу «Результати реформи законодавства про вибори до місцевих рад. Волинська область».
Під час обговорення результатів опитування виборців, яке провела ЛМГО «Центр політичного аналізу та виборчого консалтингу» з метою визначення їх обізнаності з діяльністю депутатів місцевих рад, позафракційний депутат Луцької міськради Андрій Калахан зауважив, що дослідження продемонструвало, як погано рекламують обранці громади власну діяльність. «Хоч часто лунають заяви, що депутати піаряться», - додав він.
Секретар Луцькради Григорій Пустовіт висловив думку, що нині виборці не можуть впливати на обранців громади. Мовляв, потрібен механізм впливу на депутата.
«Минулої каденції, коли партії мали право відкликати депутата, то вони були значно активніші. Постійно депутат повинен відчувати певний контроль. Нам потрібен механізм впливу виборців на депутата. Наразі вони це можуть робити лише під час виборів», - сказав він.
А представник міжфракційного об’єднання «Фронт Змін» у Луцькій міськраді Павло Данильчук заявив, що потрібно переймати досвід деяких європейських країн. «Поки депутати не перейдуть на професійну основу, коли вони отримуватимуть зарплату, і їм заборонять займатися іншою діяльністю, тоді буде результат», - сказав обранець громади.
«Хоча й багато людей думає, що ми отримуємо платню», - з усмішкою додав він.
Натомість заступник голови фракції «Батьківщина» у міськраді Андрій Осіпов переконаний, що 50 депутатів у Луцькраді – забагато. Мовляв, достатньо й 20-ти.
Та й мажоритарна виборча система, на його думку, робить раду, до якої обирають депутатів, схожою «на циганську ковдру».
«В цих виборах не брали участь лише ті, хто не полінувався здати документи. Якщо є така конкуренція, то депутатський мандат мав би бути надзвичайно вартісним», - висловився Осіпов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
зе бест Показати IP 22 Травня 2012 15:29
А може депутатам ше "ключі от квартіри, гдє дєньгі лєжат"? Гей, депутати! Ви чого туди йшли? Щоб казати громаді, що обов"язки депутатські для вас лишнє навантаження і дєнєг за це не платять? Уступіть місце іншим-хто йшов за позовом совісті, а не для вирішення власних питань!
Manhattan Показати IP 22 Травня 2012 15:52
та цей Данильчук у свої 27 років жодного дня на роботі не працював, окрім тих місяців коли Гузь , будучи на посаді в міськраді, взяв його до себе в козачки щоб навчити як державні гроші дерибанити і на бандерштатах бабло заробляти.А тепер Данильчук ще й зарплату захтів за те що штани в депутатському кріслі протирає.А ху-ху не хо-хо???
мрофимлф Показати IP 22 Травня 2012 16:32
Манхетен правий. Данильчука бульш ніхто не вибере. Довбані списки....
бу га га Показати IP 22 Травня 2012 17:05
хера се...450 ганд()нів кормимо, лікуємо, літаємо, відпочиваємо..і т.д. хватить хай іде і працює як всі.
виборець Показати IP 22 Травня 2012 19:03
В голосування по списку можна ввести не лише "малолєтку" (по розумових якостях) Данильчука, а й коня, як це зробив Калігула.
вітек Показати IP 22 Травня 2012 20:00
Трутень хоче халявного меду. Є старий анекдот: Узбек сидить у тюремній камері і постійно плаче. Наглядач питає співкамерників чому той плаче. Вони відповідають що хоче плову. Наглядаяч. а х йому в с. Співкамерники, а вже давали, всеодно плаче...
До Пустовіта Показати IP 22 Травня 2012 21:33
Якщо тобі потрібен механізм, щоб виборці тебе контролбювали, то напиши заяву і іди геть. Кол на вибори ішов, то не казав, що не має мехагнізму впливу, ап як дід тебе пропхнув у депутати - виявилось немає механізму!!! Таких було багато :згаждай Зелінського і Мамосюк, без механізму дорвались дл бюджетних коштів і втратили глузд. Тебе Гріша чекає доля твого лідерав - Тимошенко.
Ната Показати IP 22 Травня 2012 21:34
Оце я "тьомний лес", а я думала, що вони получають зарплату)))))))
Лучанин Показати IP 22 Травня 2012 21:54
Ще дайте Данильчуку зарплату,тоді цей ледацюга взагалі нічого робити небуде,хай спочатку відпрацює довіру виборців,які нерозібравшись проголосували за АЛЬФОНСа громади ,який в своєму віці цвяха незабив ,тільки меле що наголову збреде.Некук,другий раз лучани подумають.
Лучанка Показати IP 23 Травня 2012 11:44
Нехай люди добре подумають, перш ніж голосувати.А то за кіло гречки маму продадуть. А потім жаліються, чому немає впливу на депутата.
До громадянки-лучанки Показати IP 23 Травня 2012 11:55
Малошановна Л.О.!( яка пише До Пустовіта),у Мамосюк БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ НЕ БУЛО,ви геть тупа чи просто піддзявкуєте по заказу .
Виборець Показати IP 23 Травня 2012 13:14
Депутат повинен бути забезпеченим,щоб міг допомогти виборцям,які за нього голосували,а непросити зарплату ,як Данильчук г о л о т а.І ще має совість таке говорити,за цього ледара більше ніхто голосувати набуде!
ліберал2 Показати IP 23 Травня 2012 14:12
І чого всі налетіли!? з.п. депутам місцевих рад правильна практика, адже в іншому разі вони апріорі стають корупціонерами, адже десь працюють, чи мають власну справу..
Олександр до ліберал2 Показати IP 23 Травня 2012 22:03
Стаття 32. Звільнення депутата місцевої ради від виробничих або службових обов'язків для виконання депутатських повноважень 1. На час сесії чи засідання постійної комісії місцевої ради, а також для здійснення депутатських повноважень в інших передбачених законом випадках депутат місцевої ради звільняється від виконання виробничих або службових обов'язків. 2. У разі здійснення депутатських повноважень у робочий час депутату місцевої ради за основним місцем роботи відшкодовуються середній заробіток та інші витрати, пов'язані з депутатською діяльністю, за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету.
111 Показати IP 23 Травня 2012 19:10
так давайте від них відмовимсь - і дешево і ефективно, і корисно для громади
Олександр Показати IP 23 Травня 2012 19:53
ВІН мабудь нечитав закон,як отримати кошти і невилетіти з роботи - бо у його статус Стаття 32. Звільнення депутата місцевої ради від виробничих або службових обов'язків для виконання депутатських повноважень 1. На час сесії чи засідання постійної комісії місцевої ради, а також для здійснення депутатських повноважень в інших передбачених законом випадках депутат місцевої ради звільняється від виконання виробничих або службових обов'язків. 2. У разі здійснення депутатських повноважень у робочий час депутату місцевої ради за основним місцем роботи відшкодовуються середній заробіток та інші витрати, пов'язані з депутатською діяльністю, за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету.
ліберал2 Показати IP 23 Травня 2012 22:36
Навіщо роботодавцю такий працівник, який не буде працювати, під час сесій і комісій, але при цьому отримувати з.п..?? Звісно для лобізму і втілення корупційних схем..!? От для чого потрібно оплачувати роботу депутатів..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus