USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Луцький підприємець ходив у мерію за дозволом 54 рази

24 Травня 2011 15:51
Луцький підприємець Василь Попович з 12 січня 2011 року 54 рази відвідував міську раду, аби йому продовжили договір особистого сервітуту на встановлення пересувних кіосків для торгівлі квасом і морозивом, однак добитися дозволу не зміг і до сьогоднішнього дня.

Про це бізнесмен розповів 24 травня під час засідання координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва при міському голові.

Попович каже, що є місцевим виробником квасу і здавалося б, мав отримати підтримку зі сторони влади.

Після того, як він десятий раз марно відвідав стіни муніципалітету, почав відкладати палички, аби рахувати, скільки ще разів йому доведеться шукати відповідь – хто саме має йому надати договір на розміщення кіосків.

«З сьогоднішнім днем це буде 54 раз. Я телефонував, приходив до заступників, і на сьогоднішній день я не отримав відповіді на свою заяву. Як це називається: сприяння підприємництву чи нехтування підприємницькими запитами?», - обурюється підприємець.

«Я пробував записатися до голови у березні. Один з заступників не вирішив, другий не вирішив - до голови піду. В прийомній кажуть – в голови виїзне засідання… Нікому немає діла. Людей багато, а толку - ні», - розповідає Попович.

Начальник управління розвитку підприємництва Олександр Козлюк каже, що надавати договори сервітуту - не компетенція його управління. Такі документи повинен видавати відділ архітектури.

Також Козлюк стверджує, що заяви від підприємця він ще не бачив, а так як управлінню нещодавно передали частину повноважень відділу архітектури – з підприємцем почнуть працювати.

«Ну, а хто має цим займатися? Півроку людина хоче отримати дозвіл і ви маєте дати відповідь: чи він має право там поставити чи ні. Давайте не переводити стрілки на архітектуру. Ми мали взяти його за руку, сказати не можна тут ставити, тобі архітектура заборонила», - говорить заступник міського голови Василь Байцим.

«В минулому році ми працювали. Я не знаю, чи через те, що прийшла нова влада, чи прийшли з нерозумінням. Вже це не годиться. Давайте все поламаємо. Ми ж мали обладнанні торгові місця, кіоски. В цьому році цього нічого немає. Що я повинен сказати тим людям, що хочуть працювати? Що влада не може розібратися між собою?», - каже підприємець.

У своїй заяві ще в січні підприємець писав, що хотів розпочати торгівлю у травні. Однак нині, хоча сезон вже давно почався, розібратися з паперовою тяганиною він не може.

Нагадаємо, що у червні минулого року підприємець стверджував, що влада не сприяє розвитку реалізації продукції місцевих виробників. Наприклад, не дозволяє збільшити кількість торгових точок.

Довідково:

Право земельного сервітуту — це право власника або землекористувача земельної ділянки на обмежене платне або безоплатне користування чужими земельними ділянками.

Договір встановлення земельного сервітуту укладається між особою, яка вимагає його встановлення, та власником (володільцем) земельної ділянки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
квасоман Показати IP 24 Травня 2011 16:14
Знаю Василя Поповича. Споконвічний працівник торгівлі ще з совєцького періоду. Освічений, не злодій, не торгаш. Це один з перших, який відмовився від бочок з квасом і пивом, навколо яких валялись кістки таранки і літав рій мух. З них продавали не напої, а жабуриння. Він зробив тверді спецплощадки для торгівлі, поставив автомати з холодом, одягнув людей в білі халати, дав посуд разового користування, щоб не поширювати в місті туберкульоз, сифіліс і гепатит. Але чимось не догодив владі. Василю, занеси "конверт" на Хмельницького, 19, а то ти лише носиш в міську санстанцію для Малімон, і усе буде на мазі.
це гут Показати IP 24 Травня 2011 16:16
добре є -нашо тих гадюшників по місту наплодили.Най забирають геть.Може пяних пісяючих дядьків на вулицях поменшає
Стрийко до це гут Показати IP 24 Травня 2011 16:31
Ну ти й бовдур
Саня Показати IP 24 Травня 2011 16:39
Папен гоу-гоу!!!
Стрийко Показати IP 24 Травня 2011 16:48
До речі, ця ситуація - типова. Тому що: 1. Козлюк завжди каже - "це не наша компетенція" 2. Байцим завжди на словах на стороні підприємців, але по суті допомоги від нього ніякої 3. Бидложителі нашого міста завжди проти підприємців і при цьому нарікають, що у місті щось не так (мала зарплата, високі ціни, погані дороги). П.С. Бидложителі - нероби (як правило з числа бюджетників), які ніколи нічого не робили, ні за що не несли відповідальність, ніколи не ризикували. Мають фіксований посадовий оклад у якійсь нікому не потрібній конторі (типу контори Козлюка). Люто ненавидять підприємців за те, що ті багато працюють але не віддають усе зароблене бидложителям у вигляді податків (через що ті не можуть собі дозволити купити машину чи поїхати на море)
Стрийко до Стрийко Показати IP 24 Травня 2011 16:52
Все сказане не стосується тих бюджетників, які чесно виконують свою важку роботу і не зловтішаються з невдач підприємців
Сердитий забужан (з бородавкою на язику) Показати IP 24 Травня 2011 16:58
Така торгівля розрахована на найбідніші верстви населення, які можуть собі дозволити випити після роботи кружку квасу чи пива за 3 гривні, і то не усі. Це не враховано в міській раді - нехай муляр чи кранівник, які по 8-10 годин печуться на шкварку на палючому сонці за 1500 гривень, відпрацюють, йдуть додому, помиють руки, напються води з крану і ляжуть спати, щоб завтра вранці встати і знову класти цеглу. А шанований владою багач випє пиво в ресторані "Бравий солдат Швейк" за 28 гривень. Конкуренція менша і, відповідно, виручка добра. Така логіка тих, від кого щось залежить. Тому я, як завжди, захоплений оригінальними діями міських чиновників - побратимів і вірних послідовників усіх гоголівських героїв - коробочок, плюшкіних, собакевичів, ноздрьових і "прочей швалі". Вони, як "захисники" всіх пригноблених народів, таким чином намагаються своїми ідейками покращити буття міського дна. Все сходить нанівець, якщо в такі справи вклинюється мафіозно-монопольно-злодійсько-чиновницьке свиняче рило. Так було при Івані Грозному, так є сьогодні і так буде, як забужани кажуть, холєра знає доки.
пивоман Показати IP 24 Травня 2011 16:59
парадокс! луцька міська рада одна з перших в Україні запровадила систему управління якістю у виконавчих органах міської ради, відповідно до міжнародних стандартів якості ISO 9001 та успішно підтверджує це кожного року за рахунок коштів платників податків (http://www.lutsk.ua/quality/olicy_of_quality.html); а тут 54 рази))) ГАНЬБА!!! погоджуюсь з квасоманом - конверт в студію!
))) Показати IP 24 Травня 2011 17:13
настойчивый я бы уже задушила кого-нибудь хороший, видимо, человек
Андрій Показати IP 24 Травня 2011 17:53
Гарна людина, як і його квас
ліберал Показати IP 24 Травня 2011 18:39
бідолаха.. раніще до "дебільної" Постанови Уряду "Порядок розміщення МАФів", яку луцька міськрада відразу прийняла за основу, можна було просто отримати у відділі дозвіл на сезонну торгівлю і працювати. А тепер мало того що для того щоб погодити нещасний кіоск треба пройти усю складну процедуру з двох погоджень міськради, підписати договір сервітуту, то ще новий Закон з"явився у якому МАФ- не МАФ.. Таке враження, що влада (в перщу чергу державна) робить все щоб знищити малий бізнес. Шкода що місцева влада через боягузтво і недолугість їй у цьому допомагає..
Знаючий Показати IP 25 Травня 2011 00:11
Романюк- шиба №2. Підскажу - Усіма дозволами архітектури завідує Соколовська. А ці питання в "монетарному" плані вирішує її зять. Треба йти до нього - і за відповідну суму він це вирішує. Сам так робив і мені вирішили - на відміну від інших.
Олег Савчук Показати IP 25 Травня 2011 02:40
Василю Поповичу треба було тут новину запостити - сказати що хоче в міськраду йти за тим-то і тим-то. І попросити контакти куди конверт нести. Оце ISO 9001-UE (Ukrainian Edition).
Хочу кавсу Показати IP 25 Травня 2011 08:13
Скажіть де у Луцьку добрий, справжній квас?
Віталій Ляцевич Показати IP 25 Травня 2011 08:44
Повірте це не поодинокий випадок... Я важаю що даний барєр створюють певні особи, яким тяжко приймати непрості рішення, але ні чого скоро все змінеться буде запропонована така система видачі дозволів міській раді, яка буде справидливою і чіткою....
666 Показати IP 25 Травня 2011 09:16
Ось,ось ISO 9001..... якісні послуги, відкритість влади... невже нема кому терміни прозгляду звернень проконтролювати.... Треба на "гарячу лінію міського голови" дзвонити - там все відразу вирішується....оперативно і швидко. Правда на словах,- там же треба міському голові прозвітувати....МОЛОДЦІ, вміють свою роботу "показати"....
Rom Показати IP 26 Травня 2011 16:19
Луцька влада це влада політичних імпотентів. Самі "висять" і хочуть інших повісити. Влада лобістів та бездарів. Влада яка не може виконувати власні постанови та закони. Головне що вони забувають що саме народ їх кормить і варто 2 місяці неплатити податків - почнуть "скиглити" шановні можновладці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus