USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Львівський мер подарував Луцьку лева. ФОТО

21 Серпня 2011 13:30
Львівський міський голова Андрій Садовий подарував Луцьку глиняну скульптуру лева.

Львівський мер вручив луцькому колезі Миколі Романюку подарунок 21 серпня на Театральному майдані Луцька під час урочистої академії з нагоди Дня міста.
Скульптура, названа "Левом Любові", важить 200 кілограмів. На ній напис: "Громаді міста Луцька від громади міста Львова з нагоди 926 річниці".



Пі час вручення подарунка Андрій Садовий сказав: «Львів любить Луцьк. На знак нашої любові дарую вам частинку душі нашого міста».

«Немає у світі міста, з яким би Львів мав тісніші стосунки, ніж з Луцьком», - додав мер Львова.

Цікаво що лева розмалювала відома українська співачка Руслана Лижичко у 2009 році. Руслана це зробила, беручи участь у львівському арт-фестивалі "Парад левів", під час якого учасники розмальовували однакові фігури левів, виготовлених у натуральну величину.

(фото з сайту фестивалю)



За умовами цього фестивалю усіх розмальованих левів мали подарувати містам України. Хоча тоді повідомлялося, що "Лев Любові" мав відправитися у Івано-Франківськ, а Луцьку повинен був дістатися лев під назвою "Львівське пиво".

Представники мерії зізнаються, що луцька влада поки що не вирішила, куди встановлять львівський подарунок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
taras1986 Показати IP 21 Серпня 2011 13:40
«Немає у світі міста, з яким би Львів мав тісніші стосунки, ніж з Луцьком» Розсмішив ))))))))) Між містами дороги навіть нормальної немає!!!
Роман Показати IP 21 Серпня 2011 13:56
Ха! Я думав - ексклюзив для Луцька. А тут - просто якийсь глиняний лев з фестивалю дворічної давності завалявся - от і втюхали Луцьку...
Ольга Показати IP 21 Серпня 2011 14:19
Дороги можливо і немає. Але волиняки, дарованому коню в зуби не заглядають.
Вітьоха Показати IP 21 Серпня 2011 14:25
А як на мене, то це прекрасний подарунок. А ще я хочу подякувати нашом у меру (львівському хай львівяни дякують)за те, що: в місті прекрасні дороги, особливо на переферіях, адже ямкові ремонти, це надовго, за те що в нас постійно в квартирах гаряча вода є, за те, що в поліклініках немає черг до лікарів, а всі послуги безкоштовні, за те, що в нічних клубах тиша і не продаються наркотики нашим дітям, за те, що не дирибанять землю, за те, що немає жодного закладу біля шкіл де продають сигарети і спиртне, за те, що не течуть дахи в будинках, за прекрасну реконструкцію площі, адже саме тепер місто стало європейським.Спасибі за все, що ви робите для жителів міста.
Львів'янка Показати IP 21 Серпня 2011 14:28
Те що дороги нормальної не має між Львовом і Луцьком то це правда.Луцьк-найкращий.
Лучанка Показати IP 21 Серпня 2011 15:48
Ну не треба перегитнати палки... Львів є Львовом, Луцьку до цього міста ще далеко, проте... Луцьк не погане місто, у ньому потрібно багато що змінювати..., а ось пит. щодо дороги-то дійсно факт є фактом,краще б зайнялися пит. побудови доріг євр. класу..., відмили б бабла собі трохи, але б зробили!!! Луцьк... якби прикро це не звучало "полішуцьке" місто, тут "показуха" на кожному кроці, нажаль... і ВНУ це не Франка, ВНу як до неба рачки, Сорбонні місцевій, поч. навіть з цього! Луцьк є моїм рідним, але для мене він нічого не зробив особисто, а навпаки...отупизнив з нашими "міщанами" і "гостями" з сіл)
SPIKER Показати IP 21 Серпня 2011 17:06
пропоную лева біля загсу встановить...прекрасна скульптура для фото з молодятами...
Волиняка Показати IP 21 Серпня 2011 17:36
Думаю, варто лева поставити біля в'їзду в старе місто: перехрестя вулиць Данила Галицького і вул. Ковельської, там і скверик окультурений (щоправда східці кудись вниз і на гору), але йому там чогось не вистачає - нехай стереже мир і спокій Лучан. Такий собі трафальгарський п'ятачок буде, й молодята з туристами фотографуватимуться.
Тетянка Показати IP 21 Серпня 2011 19:28
Чого ви до Львова пристали? Вони в себе в місті дороги якраз зараз повним ходом ремонтують, все місто перерире і паралізоване. Дорога між Луцьком і Львовом погана біля Радехова, Кам"янки. Її ремонт - то компетенція ЛЬвівської ОДА. До них і претензії.
Роман Показати IP 22 Серпня 2011 08:21
До Тетянки. Дорога до Львова погана між Львом і Луцьком. Це особливо добре відчуваєш як їдиш на своїй машинці, а не на автобусі
Небайдужий Показати IP 22 Серпня 2011 09:19
На території Волинської області дорога в напрямку Львова в більш-менш нормальному стані, а от на території Львівської - то це пісець... Просто Львову є куди пускати дорожні кошти - на об'їздну, на Київський напрямук, на Чоп, на Польщу. А от на Луцьк зробити дорогу - руки не доходять. А це не компетенція нашої ОДА.
такий закон Показати IP 22 Серпня 2011 15:55
Нород не коментуйте хто і які дороги має будувати,якщо не знаєте як здійснєються фінансування робіт. Раніше був податок з власників ТЗ і він попадав в місцеві бюджети. Зараз його замінив акциз на бензин і всі гроші йдуть у Київ. То ж і спитайте Януковича, чому не дає на ремонт дороги до Львова.
VSC Показати IP 22 Серпня 2011 17:24
Сразу видно, что лёву раскрасил представитель шоу-бизнеса. Стереотип, раз лев - значит мужик, ну, а раз мужик - значит голубой.
ЧуйНа Показати IP 22 Серпня 2011 19:05
Колись був дельфін і фонтани, а зараз - фарбований льова))) А щодо перепалок - важливо не те, що Луцьк зробив для нас, а що ми зробили для Луцька!! Респект думці SPIKERa!))
Віталій до ЧуйНа Показати IP 23 Серпня 2011 22:59
згоден! хто такий "Луцьк" отой, що він має зробити для когось персонально? Луцьк - це люди, які у Луцьку живуть і працюють, обирають владу, викидають сміття у смітники і не дають іншим викинути просто на вулиці чи у парку Сорбона, Європа - панове, згадайте скільки волонтерів виходять у Англії, у інших цивілізованих місцях у світі просто після заворушень - аби просто прибрати місто - бо громадянам міста соромно за безлад. а у нас - мерія має все прибрати. а лева - до ЗАГСу!!! і читайте уважно, панове - ці скульптури і були призначені для подарунків містам українським!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus