USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Липова» справа про хабар: суд виправдав Маневицького селищного голову

2 Листопада 2018 18:10
Ратнівський районний суд Волинської області виправдав селищного голову Маневич Олександра Гаврилюка, якого обвинувачували в тому, що він нібито вимагав та отримав 4 тисячі гривень за довідку, яку можна отримати безкоштовно. Як з’ясувалось, справа – замовна, а гроші йому підкинула в кабінет малознайома жінка. Зі слів Гаврилюка, це зробили для того, аби перешкодити йому брати участь у виборах до Маневицької ОТГ.

Про це йшлося під час судового засідання 2 листопада.

Олександр Гаврилюк обвинувачувався в тому, що він вимагав та отримав від громадянки Чабан чотири тисячі гривень за видачу ним довідки про рік введення в експлуатацію житлового будинку за адресою: селище Маневичі, вул. Андрія Снітка.

Варто відзначити, що така довідка видається абсолютно безкоштовно, тож селищний голова стверджував, що жодних коштів не вимагав, а громадянка Чабан просто їх підкинула до його кабінету в той час, коли його не було на місці.

З його слів, правоохоронці, коли увійшли до кабінету, відразу знали, де шукати «хабар», проте на самих грошах навіть не було відбитків пальців Гаврилюка. А пані Чабан під час суду щиро зізналась, що гроші, які підкинула, отримала від «хлопців, з якими приїхала з Луцька», ймовірно, маючи на увазі правоохоронців.
В сьогоднішньому судовому засіданні сторона обвинувачення хотіла допитати ще одного свідка, однак на запитання суду, чи прокурори наполягають, відповіли, що ні.

Потому адвокат селищного голови Маневич Микола Сорокопуд подав клопотання про недопустимість доказів, зокрема недостовірність свідчень пані Чабан, яку, зі слів адвоката, правоохоронний орган залучив до проведення негласних слідчо-оперативних дій ще до відкриття кримінального провадження, надавши їй засоби фіксування подій.

Тож, в цьому випадку будо підбурювання до кримінального правопорушення, аби в подальшому його викрити. Микола Сорокопуд просив розглянути це клопотання в нарадчій кімнаті під час готування вироку.

Опісля цього учасники судового процесу перейшли до судових дебатів. Так, сторона обвинувачення вимагала призначити обвинуваченому покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна.

Натомість сторона захисту просила виправдати Олександра Гаврилюка, мотивуючи це абсурдністю доказів та замовним характером справи. Зокрема, з їхніх слів, покази пані Чабан абсолютно не відповідають фактам. Також адвокати наголошували, що на руках в обвинуваченого не було знайдено жодних слідів спеціальної речовини, якою обробляли гроші.


Отож, через півтори години у нарадчій кімнаті суд виніс виправдальний вирок відносно Олександра Гаврилюка, мотивуючи це тим, що в кримінальному провадженні за обвинуваченням селищного голови мало місце підбурювання до правопорушення та викриття кримінального злочину, а також через відсутність в його діях складу злочину.

Після засідання суду Микола Сорокопуд розповів, що вирок абсолютно справедливий, адже жодного відношення до цих коштів Олександр Гаврилюк не має. З його слів, метою цієї справи було показати маневицькій громаді, що їхній голова нібито злочинець. Окрім того, адвокат не сумнівається, що прокуратура буде подавати апеляцію на вирок.

Своєю чергою, Олександр Гаврилюк наголосив, що ці процеси замовні, що було показано в суді.

«Це було зроблено для того, щоб я не заважав нікому в кримінальному бізнесі, оскільки на території Маневич були підпільні автозаправки, які діяли півтора роки. Всі правоохоронні органи ігнорували це. На мої звернення йшли тільки відписки. Всі документи є, тому вважаю, що з часом ці дії мають бути оцінені. На сьогоднішній день в селищі діє підпільний гральний бізнес. Все це, очевидно, кришується правоохоронними органами, оскільки наші звернення не беруться до уваги», - зазначив Олександр Гаврилюк.


Також він каже, що ця вся ситуація може бути вигідна тим, хто не хоче об‘єднаної Маневицької громади, адже все це відбувається з часу, коли він видав розпорядження про об‘єднання. Однією з цілей, з його слів, було усунення його від виборів.

«Крім цієї справи, за 2017-2018 рік були відкриті й інші, зокрема дві кримінальні справи відкрили за фактом очищення водойми в Маневичах.

Жодні перевірки нічого не вирішили, адже це було надумано, і справи не були навіть доведені до суду», - підсумував Олександр Гаврилюк.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Валя Показати IP 2 Листопада 2018 19:00
та ландно. да здраствуєт самий гуманний ратнівський суд в мірє
Маневичание Показати IP 2 Листопада 2018 20:13
Линдюк видумай щось оригінальніше.
Фу!!! до Маневичание Показати IP 2 Листопада 2020 15:52
Ото паскуда!
Полішук Показати IP 2 Листопада 2018 20:57
Це адвокат хороший, найкращий на Волині. А ті хто організовував хабар, могли б і краще підготовитись )) 4 тис.грн хабар за довідку....? мало віриться
111 Показати IP 2 Листопада 2018 22:58
От якби Линдяка так провірили о той то хабарник і сама непорядна людина і за гроші продасть все
ПС Показати IP 3 Листопада 2018 08:35
Те що справа замовна і пан Линдюк в ній взяв безпосередню участь, то це факт і це було зрозуміло з самого початку.
Анонім Показати IP 4 Листопада 2018 22:59
Супер сторона захисту.
Марія Степанівна Показати IP 27 Жовтня 2020 14:44
Тільки налякали злодія. Тепер він бере хабарі значно обачніше. А відкати-там ще простіше-вміє ще зі школи мутити. Грейдер.Дитячі майданчики. Ялинка. Площа. Дендропарк і т.п. Стільки роботи для компетентних органів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus