USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лише прямі збитки України від війни сягають 120 мільярдів доларів

11 Березня 2022 17:01
Збитки, завдані російською армією інфраструктурі України, сягають щонайменше 120 млрд доларів, або майже 3,6 трлн гривень.

Про це заявив перший заступник міністра економіки Денис Кудін в ефірі телеканалу «Рада».

Він зазначив, що відомство з першого дня почало рахувати збитки від російської агресії.

«У нас два основні підходи – це прямі одноразові втрати, скільки буде коштувати відновлення мостів, доріг, об’єктів інфраструктури, лікарень, дитсадків, шкіл, які були зруйновані Росією в Україні», – пояснює Кудін. «Другий метод – обсяг втрат валового внутрішнього продукту».

Тобто, наскільки впаде економіка Україні від агресії. «Ми бачимо, що в містах, де йдуть безпосередні бойові дії, економічна активність зупинилася на ¾, 75% бізнесу припинили роботу. Хтось в евакуації, хтось чекає, коли закінчаться бойові дії. В Україні працює кожен другий бізнес, це втрати 50% економічної активности», – розповідає заступник міністерки.

Зокрема, перестали працювати більшість металургійних заводів на сході України, що означає скорочення експорту металів, які займали значну частку структури експорту. Блокада Росією морських шляхів, зокрема в Чорному морі, майже не дають можливості експортувати кукурудзу, пшеницю, олію соняшникову, які становлять український агроекспорт.

Він зазначив, що за першим методом розрахунку, економічні збитки від агресії становлять 119 млрд доларів, «і ця цифра зростатиме кожний наступний день».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus