USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лише за останній місяць ворог скинув 714 тонн авіабомб на «Азовсталь»

20 Травня 2022 06:31
У Маріуполі лише за останній місяць російські загарбники скинули 714 тонн авіабомб в тротиловому еквіваленті на металургійний комбінат «Азовсталь».

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Лише за останній місяць окупанти скинули 714 тонн авіабомб в тротиловому еквіваленті на Азовсталь. Без врахування «Градів», «Смерчів», «Точек-У», снарядів артилерії та ракет з човнів у морі. 714 тонн пекла та ненависті до України», – написав Андрющенко.

Він процитував мера Маріуполя Вадима Бойченка, який сказав, що «російська армія скоїла злочин проти людства – це факт і це найбільший геноцид в Європі з часів Другої світової».

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

Місто практично зруйновано – і житлові будинки, і об’єкти інфраструктури, і школи, і лікарні, і підприємства. Меткомбінат «Азовсталь» агресор закидав авіаційними бомбами та артилерійськими снарядами, коли там в укриттях ховалися мирні мешканці.

У заблокованому місті залишаються близько 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО. Відповідно до списків, які вже верифікували, з Маріуполя загарбники депортували майже 40 тисяч людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus