USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бойовик Басурін після заяви про хімічну атаку на «Азовсталь» потрапив під зачистку ФСБ

16 Квітня 2022 16:52
Головне управління розвідки дізналось про долю бойовика Едуарда Басуріна, який публічно заявив про намір Росії атакувати «хімічними військами» завод «Азовсталь» у Маріуполі, після чого окупанти розпилили отруйну речовину над підприємством.

Про це йдеться у повідомленні ГУР в Telegram.

З Басуріним була проведена розмова ФСБ, а потім його вивезли.

«Встановлено, що після спілкування із працівниками ФСБ в невідомому напрямку вивезено Едуарда Басуріна, «заступника командувача» корпусу «міноборони ДНР». Розправу над ним пов’язують з необережною заявою, яка розкрила плани РФ застосувати хімічну зброю проти українських оборонців Маріуполя», – йдеться у повідомленні.

ГУР наголошує, що росіяни репресують командирів, які «не виправдали очікувань» у війні з Україною.

Так, з 24 лютого по 2 березня в окупованій Горлівці працювала комісія з РФ, яка мала виявити причини поточного некомплекту 3 окремої мотострілецької бригади окупаційних військ.

Згідно доповідей командирів, у 3 ОМСБР до початку війни була на 100% укомплектована особовим складом. Однак, після початку бойових дій з’ясувалось, що реальна наявність військовослужбовців склала близько 55% штатного розкладу.

Після встановлення фактів невідповідності двох командирів батальйонів взято під арешт в невідомому напрямку цивільними особами (ймовірно співробітниками ФСБ). Подальша доля вже колишніх командирів – невідома.

Нагадаємо, на початку квітня бійці полку «Азов», які боронять від окупантів Маріуполь, заявили про хімічну атаку росіян. Окупанти, зі слів захисників, скинули на місто з БПЛА отруйну речовину невідомого походження.

Троє людей мають чітко виражені симптоми отруєння бойовими хімічними речовинами, але без катастрофічних наслідків, повідомив лідер «Азову» Андрій Білецький.

Офіційного підтвердження від командування ЗСУ поки не надходило. Збору аналізів постраждалих перешкоджають безперервні бойові дії у Маріуполі.

Цьому передувала заява представника «ДНР» Басуріна про необхідність застосування «хімічних військ» проти ЗСУ на «Азовсталі».

Британія та США перевіряють отриману інформацію, після чого вживатимуть заходи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus