USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Литва передала бойовий літак для ЗСУ

21 Квітня 2024 11:32
Литва передала Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійшов бойовий літак.

Про це повідомило Міноборони Литви 20 квітня.

«Литовське військо передало українській армії легкий штурмовик L-39ZA Альбатрос у розібраному стані», – йдеться у повідомленні.

Вказано, що цей літак використовувався в армії Литви для підготовки офіцерів управління винищувачами, які забезпечують бойову готовність льотчиків.

Читати ще: Литва розпочала програму реабілітації військових ЗСУ

«Підтримка України з боку Литви є довгостроковою і вже становить понад 1 млрд євро. Литва надала військову підтримку Україні на суму понад 610 млн євро», – додали у відомстві.

Як інформували, 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроект про фінансову та військову допомогу Україні. Його підтримали 310 законодавців, проти висловилися 112. Тепер документ мають схвалити у Сенаті.

Відомо, що на підтримку України з американського бюджету виділять понад 60 млрд доларів. Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль зауважив, що 49,9 млрд доларів з цієї суми буде спрямовано на оборонні видатки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus