USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Любовний» трикутник «Естету»

21 Листопада 2011 15:55
Приватна фірма – ТзОВ «Клуб молодіжного дозвілля» – намагається виселити з приміщення на проспекті Відродження, 22а громадську організацію «Волинський центр дозвілля молоді «Естет». На ТзОВ кажуть, що об’єднання займає споруду незаконно. Натомість у громадській організації переконують, що бізнесовці зводять наклепи. Конфлікт інтересів досягнув апогею у вересні 2011 року. Хоча може статися, що міськрада помирить опонентів, віддавши будівлю новоствореному комунальному підприємству.


Передісторія

Заступник директора ТзОВ «Клуб молодіжного дозвілля» Володимир Єгоров розповів що, на початку 90-х років, на базі клубу №4 міського комітету комсомолу постало товариство, яке він представляє. Засновники обрали керівником структури Богдана Козловського.

Згодом, у 1994 чи 1995 році, за словами Єгорова, той же Козловський очолив громадську організацію «Волинський центр дозвілля молоді «Естет», що займалася розвитком танцювальної культури.

Як стверджує заступник директора ТзОВ, у 2004 році Козловський перебрався до Києва. Тож керівництво обома структурами перейшло до Лесі Борисюк, яка до цього працювала головним бухгалтером товариства.

Проте, зі слів Єгорова, у серпні 2011 року збори засновників позбавили її посади директора за недобросовісне ведення господарських справ.



«Незважаючи на це, Борисюк відмовилася повертати нам податкові документи та печатку ТзОВ. За декілька днів вона передала деякі звіти перед Пенсійним фондом та фондом соціального страхування», – зазначив чоловік.

Він повідомив, що на зборах товариства новим керівником структури обрали Василя Фролова.

Вереснева кульмінація

Апогею конфлікт досягнув 25 вересня. Новообрані керівники ТзОВ «Клуб молодіжного дозвілля» прибули на проспект Відродження, 22а, аби оглянути орендовану будівлю.

За словами Єгорова, Борисюк викликала працівників приватної охоронної фірми, що, як виявилося, пильнувала приміщення. Вони завадили новим керівникам потрапити до будинку.

До речі, Єгоров продемонстрував документи, які підтверджують, що ТзОВ «Клуб молодіжного дозвілля» орендує приміщення на проспекті Відродження, 22а до квітня 2012 року. Зокрема у відповіді на запит за підписом заступника міського голови Юрія Вербича йдеться про те, що міська рада не укладала орендних договорів із громадською організацією «Волинський центр дозвілля молоді «Естет».



В іншій відповіді Вербич зазначив, що вирішувати питання охорони приміщення має орендар, тобто «Клуб молодіжного дозвілля»



Щодо охорони приміщення «Естету» працівниками приватної, Єгоров розповів, мовляв, він спілкувався з директором структури. Той нібито повідомив, що «Естет» охороняється за вказівкою з мерії.

Зі слів Єгорова, у ТзОВ є неофіційна інформація, що перший заступник міського голови Святослав Кравчук наказав муніципальній міліції Луцька при першому дзвінку Лесі Борисюк «їхати на допомогу».

Своєю чергою, Святослав Кравчук переконує: «Жодних вказівок охоронній фірмі та муніципальній дружині я не давав. Та й не можу я давати таких вказівок, тому що це приміщення – в оренді».

Аргументи сторін

Невідомою залишається доля ключів від приміщення. Зі слів Єгорова, Борисюк дала письмові пояснення правоохоронцям, що ключі знаходяться в першого заступника міського голови. Мовляв, їй погрожували нові очільники товариства, а в Кравчука їх точно не заберуть. Водночас «ВН» Леся Борисюк розповіла, що посадовцю нічого не передавала.

Натомість вона заперечила інформацію про кредит на суму 59,2 тисячі гривень, нібито оформлений в 2010 році. «Це - наклеп, у Єгорова немає доказів. Я можу сказати, що він взяв мільйон і заставив машину. Нехай він надасть докази», – додала жінка.

Єгоров впевнений, що така фінансова операція була. Мовляв, звернулися до керівників банків з проханням повідомити про такий кредит.

Загалом, за словами Єгорова, у словах та діях Борисюк багато неправди та порушень.

«Вона стверджує, що діяльність «Естету» – неприбуткова, але показує прибутки. Вона заявляла, що в 2005 році ТзОВ «Клуб молодіжного дозвілля» припинило своє існування через неприбутковість. Хоча вона постійно показувала прибутки для податкової, а ніяких зборів засновників, які могли б ліквідувати товариство не проводилося», – заявив чоловік.

Дивує Єгорова, що громадська організація «Волинський центр дозвілля молоді «Естет», серед керівників, якої значиться Леся Борисюк, претендує на приміщення на проспекті Відродження, 22,а.

«Дана адреса – це юридична адреса організації і все. Жодних інших документів, які підтверджують право на оренду приміщення, у Борисюк немає», - додав чоловік.

На жаль, Леся Борисюк відмовилася коментувати більшість закидів Єгорова.

«Я не хочу коментувати чергові гадості і наклепи в мою адресу. В мене роботи не почати і кінчити. Центр працював і буде працювати. А вони, Єгоров і компанія, хочуть прийти на готове. Маючи клуби спортивні, вони не мають що робити. Цей спір вирішуватиметься на вищому рівні», - зазначила вона.

Недавно керівництво ТзОВ «Клуб молодіжного дозвілля» звернулося до начальника УМВС України в Волинській області В’ячеслава Ходирєва з проханням розслідувати дії Борисюк та приватної охоронної фірми.

«Керівництво фірми не могло взятися за охорону «Естету», бо Борисюк не керує «Клубом молодіжного дозвілля», товариством, що орендує приміщення на проспекті Відродження, 22,а. Тому вона не могла підписати документи про охорону», – додав чоловік.

Приміщення забере… міська влада?

Щодо подальшої долі «Естету», Єгоров заявив, що, якщо вдасться пролонгувати договір оренди, товариство збереже діючі гуртки та секції. Оскільки приміщення, на його думку, використовується неефективно, в планах «Клубу молодіжного дозвілля» активізувати спортивно-масову діяльність.

Дещо іншої думки – перший заступник міського голови Святослав Кравчук. Він розповів, що міськрада може виявитися своєрідним миротворцем, створивши на базі цього приміщення комунальне підприємство.

У розмові з «ВН» Святослав Кравчук зазначив: «Це приміщення має використовуватися для людей на повну потужність. На базі «Естету» необхідно створити комунальне підприємство, яке займатиметься навчанням молоді».

Посадовець розповів, що відділ сім’ї та молоді міськради та міський центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді розробляють положення нового підприємства. Також до діяльності КП буде причетне й управління культури.

Насамкінець він зауважив, що 30 листопада на сесії міськради розглядатиметься пропозиція про створення на базі приміщення на проспекті Відродження, 22а комунального підприємства.

«Останнє слово – за обранцями громади», - підсумував Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Цікавий Показати IP 21 Листопада 2011 16:14
Як можна на базі приміщення, яке в оренді створювати КП? може варто дочекатись завершення строку оренди, його не пролонгувати і вже тоді створювати КП?
сищик Показати IP 21 Листопада 2011 16:17
Це Кравчук планує комусь під посаду з приватизацією. Такий вже він мізкосношатєль! Не послав би його Романюк сажотрусом в ЖЕК чистити димоходи? Все, як в совєцькій армії: військові частини і дивізії створювались під генеральських синків. Гадаю, що депутати не проголосують за таке рішення (а мо вже їх купив?).
Знаючий Показати IP 21 Листопада 2011 16:30
І знову Кравчук! Пам'ятається цікава ситуація з приміщенням кінотеатру Зміна. Там теж дитячі колективи,комунальна власність, оренда на приватне підприємство... Готовий спорити, якщо буде КП то директор "Дива" чтане директором КП "Естет"
депутат Показати IP 21 Листопада 2011 16:45
Якось так трапляється, що в Кравчуку ніхто не може розпізнати базіку і хитруна. Про це знав Кривицький, але він терпів, тому що вважав, що підлеглі мають бути дурнішими за нього. Яскравий приклад - Тетяна Семенюк. А за що його терпить безкомпромісний Романюк, то прямо дивно? Чи може чекаає випадку.
слідчий Показати IP 21 Листопада 2011 18:34
Да, депезовскький інженер стільки тямить у культурі, як баран в аптеці. А прибрати шваграм і племінникам нерухомість, як прибрав Ланцелот, він гаразд.
xxx Показати IP 22 Листопада 2011 01:00
хто такий єгоров і звідки він там взявся, якій 1994-1995 рік
Знаючий Показати IP 22 Листопада 2011 12:46
А що ж такі чудові оперативні працівники СБУ (в минулому) реалізовують свій потенціал в "народному господарстві"?
Анатолій Котлюк Показати IP 22 Листопада 2011 20:18
Володимир Єгоров увійшов до керівництва ТзОВ у 2011 році, після того як зняли Борисюк
Андрій Показати IP 23 Листопада 2011 10:27
Пригадую "Естет" у 2008-му році. В кількох місцях текла стеля, паркет здувся, а з вікон аж свистів вітер. Ні в якому разі не стаю на бік жодної зі сторін, але тоді це приміщення нікому нах... не було потрібне. Як тільки минулого року перекрили дах, змінили ржаві вікна та вхідні двері, на "Естет" почали претендувати. Аж цікаво, хто вхопить готовеньке :))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus