USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Естет» таки виселять?

20 Квітня 2011 08:51
Депутатська комісія Луцькради з питань молодіжної політики відправила проект по створенню комунального підприємства «Луцький центр дозвілля та молодіжної політики» на доопрацювання, однак оглянула приміщення центру «Естет», на базі якого КП мало би створитися чимало суперечливих фактів.

Нагадаємо, що 18 квітня відбулося засідання бюджетної депутатської комісії, члени якої заявили , що не бачать перспективи та економічної доцільності у такому підприємстві.

Підприємство ж мало опікуватися в тому числі і приміщенням, що знаходиться за адресою проспект Відродження 22а, де нині займаються у гуртках вихованці Волинської обласної молодіжної громадської організації «Центр дозвілля молоді «Естет».

Комісія, аби наочно переконатися, в якому стані знаходиться приміщення, і на яких умовах його використовує громадська організація, вирішили у ньому провести засідання.

Чиє майно?

Як повідомив начальник відділу комунального майна Тарас Яковлев договір про оренду приміщення з цією громадською організацією закінчився у 2006 році. Нині міська влада не проти виселити «Естет».

«Наша позиція - або виселити цю громадську організацію, або підписати з ними нормальний договір оренди на платній основі – 54 гривні за квадратний метр», - каже Яковлєв.

За словами Яковлєва єдиний варіант в організації отримати договір оренди – це взяти участь в конкурсі, сплатити заставу, укласти договір і лише після цього просити в міськради пільги на оплату оренди.

Керівник центру Олександр Дудін каже, що після закінчення договору оренди в 2005 році організація подавала заяву на продовження оренди, однак у відповідь до них прийшов судовий позов. Претензії – приміщення використовується не за призначенням.

Більше того, за словами Дудіна організація має рішення міської ради 1993 року, яке звільняє організацію від сплати орендної плати взагалі.
Зараз триває суд між міською радою і організацією. Він, на думку Яковлєва, може тривати ще близько півтора року.

Дудін каже, що на електричне опалення Центр має усі погодження і дозволи, а згодом планує зробити реконструкцію системи опалення.

Однак, за словами Яковлєва підстав отримати дозвіл на проектно-кошторисну документацію організація не матиме, так як немає договору оренди приміщення.

Бізнес чи громадська ініціатива?

Не вирішеним залишається і питання – хто ж укладав попередній договір оренди. Адже зі слів Яковлєва орендар – центр «Естет», а зі слів Дудіна – ТзОВ «Клуб молодіжного дозвілля», де офіційно оформленні усі викладачі гуртків.

Цікаво, що про те, що договір укладало ТзОВ, чиновники міськради почули вперше під час виїздного засідання комісії.

Здивували депутатів і чиновників також заплутані фінансово-господарські стосунки в «Естеті».

Нині в організації дев’ять секцій, де займаються близько 500 дітей. Зі слів Ольги Коритнєвої принаймні у трьох секціях учні платять від 70 до 85 гривень. Зі слів же Олександра Дудіна діти платять від 50 до 60 гривень, а дорослі відвідувачі – по 70 гривень місячного внеску.

Однак сама громадська організація «Центр дозвілля молоді «Естет» є неприбутковою.

Натомість зі слів Дудіна «чистий прибуток» товариства «Клуб молодіжного дозвілля» від сплати внесків вихованцями центру становить 6-7 тисяч гривень в місяць.

«Як ми працюємо? Це вам треба довго розказувати через те, що в 1992 році було створено «Клуб молодіжний» номер чотири. Потім пішла реформація – він став волинським молодіжним клубом... В 1996 був приказ створити на базі Волинського центру дозвілля молоді приватну організацію, аби платити податки», - пояснив Дудін юридично-організаційні стосунки громадської організації і товариства.

Окрім цього, на першому поверсі приміщення продають канцтовари та іграшки. На запитання членів комісії «чиє це майно?», Дудін відповів – «наше».

Куди далі?

«Однозначно треба щось міняти. Дії працівників структурного підрозділу міськради щодо виселення є адекватними. Те, що треба створити якийсь сектор, чи комунальну установу, чи підприємство, чи госпрозрахункову структуру є цілком зрозумілим», - каже голова комісії, депутат Павло Данильчук.

Зі слів депутатів необхідно врегулювати питання використання майна, яке протягом декількох років не приносить жодного прибутку для міста. Начальник відділу сім"ї і молоді Ольга Коритнєва каже, що на базі першого поверху «Естету» можна зробити молодіжне арт-кафе, залучивши якогось підприємця. Подібні приклади існують, наприклад, у Тернополі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
я в шоці Показати IP 20 Квітня 2011 12:19
арт кафе просто геніальна ідея, і бабкі будуть капати і гранти на розвиток мистецтва барменів можна отримати. а вцілому ситуація з Дивом і Естетом говорить про одне - у дорослих лучан вкрали все, тепер і маленьких лучан тирять. От скажіть на проспекті Молоді є Наша справа, туди вже громадським організаціям ходити не можна? а вцілому молодіжні громадські організації (НАц альягс виключення) ФІКЦІЯ!
Тарасевич Показати IP 20 Квітня 2011 15:03
Так це просто геніально розвалили ДИВО там де діти не можуть займатися, хоча приміщення для заняття було суперове якби за ним дивилися! А тепер відмінити заняття і зробити кафе яких в Луцьку вистачає, а діти хай бігають по вулиці і дивляться як потрібно себе поводити в кафе! В Луцьку і так не вистачає танцювальних закладів. Через, що і росте хвора нація!!!!!!!!!!!!
Тарасевич Показати IP 20 Квітня 2011 15:03
Так це просто геніально розвалили ДИВО там де діти не можуть займатися, хоча приміщення для заняття було суперове якби за ним дивилися! А тепер відмінити заняття і зробити кафе яких в Луцьку вистачає, а діти хай бігають по вулиці і дивляться як потрібно себе поводити в кафе! В Луцьку і так не вистачає танцювальних закладів. Через, що і росте хвора нація!!!!!!!!!!!!
ков Показати IP 31 Липня 2012 08:57
Люди добрі, скажіть скільки ще буде продовжуватися наступ родинно-прокурорської-спортивно-бандитської мафії??? За що і ЧОМУ вони відібрали у звичайних людей та їх діточок Волинський Центр дозвілля молоді «Естет» ??? Для чого в районі пр-ту Відродження створюють на місці Естету центр по підготовці бійців, не відомо якого фронту??? Воювати проти Януковської мафії??? Чи навпаки для неї??? Чим заважає Волинський Центр дозвілля молоді «Естет», в якому десятиліттями виховувалися нормальні діти, люди, УКРАЇНЦІ??? ЗВЕРТАЮСЯ ДО ГАЗЕТ, РАДІО І ТЕЛЕБАЧЕННЯ!!! ДОПОМОЖІТЬ!!! ВИСВІТЛІТЬ ЦЮ СИТУАЦІЮ ДЛЯ ЛУЧАН!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus