USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Македонія не вступить в НАТО без виконання угоди щодо нової назви країни

6 Вересня 2018 22:46
Сьогодні, 6 вересня, завершився дводенний візит до Македонії генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, який вказав Скоп'є на важливість реалізації угоди з Грецією щодо зміни назви країни, без якої для країни «не буде шляху» до вступу в НАТО.

Про це повідомляє Interfax-Україна, посилаючись на прес-службу Північноатлантичного альянсу.

«Двері НАТО відкриті, але тільки народ цієї країни може вирішити, увійти в них. Так що ваше майбутнє в ваших руках», - наводяться на сайті альянсу слова генсека організації, сказані ним під час виступу в Македонії.

Генсек НАТО зазначив, що це рідкісна можливість, яка представилася, для вирішення даного питання.

Як йдеться в повідомленні прес-служби НАТО, під час свого візиту в Македонію, генеральний секретар основну увагу приділив перспективі членства в альянсі для цієї країни.

У свою чергу, це була можливість для влади Македонії проінформувати главу НАТО про підготовку до майбутнього референдуму за угодою про нову назву країни, сказано в комюніке.

У ньому також нагадується, що на липневому саміті альянсу в Брюсселі керівники країн-союзниць вирішили запросити уряд Македонії почати переговори про вступ в НАТО.

Як повідомлялося, представники Афін та Скоп'є 17 червня, підписали угоду, яка має покласти край майже 30-річній суперечці щодо назви Македонії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus