USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Макрон і Путін обговорили підготовку зустрічі «нормандської четвірки»

22 Жовтня 2019 07:00
Президенти РФ і Франції Володимир Путін і Еммануель Макрон під час телефонної розмови обмінялися думками щодо врегулювання ситуації на сході України та обговорили зустріч «нормандської четвірки».

Про це повідомляє ТСН, цитуючи пресслужбу Кремля.

Ініціатором розмови виступив французький лідер. Зазначається, що під час спілкування Путін наголошував на безальтернативності Мінських домовленостей в питанні врегулювання ситуації на Донбасі.

«Під час обміну думками про ситуацію в Україні підкреслена безальтернативність мінського «Комплексу заходів» як основи для вирішення внутрішньоукраїнського кризи. Від Києва потрібна безумовна реалізація всіх домовленостей, досягнутих в «нормандському форматі» і в Контактної групи. Перш за все, це стосується розведення сил на двох узгоджених ділянках лінії зіткнення біля населених пунктів Золоте і Петрівське, а також імплементації в українське законодавство «формули Штайнмаєра», – зазначив президент Росії.

В Кремлі також додали, що «під час обговорення можливості проведення чергового саміту» нормандської четвірки «президент Росії знову акцентував доцільність його ретельної підготовки, що дозволило б виробити нові кроки в контексті повного виконання Мінських угод. Домовлено, що відповідна робота буде продовжена помічниками лідерів і міністерствами закордонних справ».

Зазначимо, саміт у «нормандському форматі» на рівні лідерів Франції, Німеччини, Росії та України, найімовірніше, відбудеться вже найближчим часом. Цього не приховують в жодній із цих чотирьох країн, а про близькість цієї зустрічі говорять і Ангела Меркель, і Еммануель Макрон, і Володимир Зеленський. Лише в Росії намагаються всіляко висунути певні умови для саміту, однак також натякають на те, що зрештою ця подія таки відбудеться.

16 вересня президент України Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом «всіх на всіх», розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus